• Haberler
  • Gündem
  • 2 milyona alıp, 9 milyona sattılar: “HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

2 milyona alıp, 9 milyona sattılar: “HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, 2012 yılında 2 milyon 400 bin liraya satılan Ankara'daki Afyonlular Evi'nin 2 yıl sonra 9 milyon liraya satıldığını söyledi. Derneğin Kurucu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ise, 'Bu satışa onay veren o günkü İl Genel Meclisi yönetimine hakkımı helal etmiyorum' dedi   “BİNA DEĞERİNDE BİLE [&hellip]

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, 2012 yılında 2 milyon 400 bin liraya satılan Ankara’daki Afyonlular Evi’nin 2 yıl sonra 9 milyon liraya satıldığını söyledi. Derneğin Kurucu Genel Başkanı
İrfan Ünver Nasrattınoğlu ise, “Bu satışa onay veren o günkü İl Genel Meclisi yönetimine hakkımı helal etmiyorum” dedi

“BİNA DEĞERİNDE
BİLE SATILMADI”
Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, 2012 yılında satılan Ankara’daki Afyonlular Evi’nin satış sürecini anlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Burayı alan adam 2 sene sonra 9 milyon liraya sattı. 2 milyon 400 bin liraya aldılar. Onuda yarısı peşin yarısıda 8 ay vadeli sattılar. Madem satıyorsunuz bunu değerinden satın. Bir tane Afyonlu iş adamı çıkıp ben burayı alıyorum demedi. Hepsinede teklif götürdük. Sayın Bakan aynı gün randevu verdi. Dönemin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ihale yapacağı gün bize randevu verildi. Buradan elde edilen para derneğe falan kalmadı. Belki iki tane yol yapılmıştır. Belki de İl Genel Meclisi Üyelerinin maaşlarına gitti. Burayı Vanlılar aldı. Daha önce CHP Milletvekili adayı olan bir kişiydi. Burayı 2 milyon 400 bin liraya aldı, 9 milyon’a sattı daha sonrada vefat etti bu kişi. Burası 50 yataklı butik oteldi. Sadece bulunduğu sokaktaki tüm binaların çamaşırlarını yıkayacak çamaşırhanesi vardı. Bütün sokağa yemek çıkaracak mutfağı vardı. Amaç satmak olmamalıydı.” dedi.
“EN BÜYÜK ROL BALKANLIOĞLU’NUNDUR, MAHŞERDE BUNUN HESABINI VEREMEYECEKLER”
“O gün orayı satanlar mahşerde bunun hesabını veremeyecekler.” diyen Özerkan, “Bu onların yakasında kravat gibi duracak. Orada yanlışlıkların olduğunu söylüyorlar. Bunun ikinci bir şahidi yok. Burayı Ahmet Özyurt Afyonlulara mal etti. Onun mirasına sahip çıkmalıydık. İrfan Balkanlıoğlu valimiz satılmasında en büyük rolü oynadı. Kardeşim siz buraya atama ile geldiniz. Buranın özlerine dokunmayacaktınız. Bu sıkıntıyı yaşadık. 2012 yılının 8 Şubat günü burası satıldı. Ankara’daki Afyonlular yersiz yurtsuz kaldı. Ankara’daki Afyonlular sahiplenmeyi bekliyor. Biz orada çocuklarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Mehmet Zeybek’e söyledim. Ankara’dan bir yer kiralayın dedim. Değerli Belediye Başkan adayımız Mahmut Koçak’ın böyle bir projesi vardı. Ankara’da bir yer kiralayarak hastalarımıza destek olacağız diyordu. Bunun içinde öğrencilerimizde olacaktı.” ifadelerini kullandı.
“SATIŞA İMZA ATAN HERKESE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”
Derneğin Kurucu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ise, Rıza Çerçel buranın bir gün satılabileceği düşüncesiyle buranın arsasını Özel İdare’ye verdi. Ahmet Özyurt Allah Razı olsun burayı yaptı. Bunlar sanki mal bulmuş mağribi gibi satacağız diye tutturdular. Derneğimiz avukatı olan Mehmet Parsak’ı görevlendirdik. Hukuken satılamazdı burası. Burada geldim yalvardım. Bizim çıkmamızı istiyorsanız çıkalım bir müdür tayin edin dedim. Bugün Ankara’ya tahsil için gelen gençler yer bulamadıkları için inim inim inliyor. Yer bulamıyorlar. Biz oraya gelenlerden para almıyorduk. Hastalar gelirlerdi. Hastanın yanında gelen kişiyi bedava yatırırdık. Ertesi gün biletini alır evine yolcu ederdik. Bunları yapan bir binayı yok ettiler. Ben hakkımı helal etmiyorum. İl Genel Meclisi’nin o günkü yönetimine, satışa imza koyan herkese hakkımı helal etmiyorum. Hepimizin gideceği yerde yakalarına yapışacağım.”

Bakmadan Geçme