• Haberler
  • Genel
  • 2 leylek doğaya salındı – Kocatepe Gazetesi

2 leylek doğaya salındı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da kırsal alanda bulunan 2 leylek yavrusu tedavi ve bakımları yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakıldı Afyonkarahisar Milli Parklar Şubesi ekipleri Afyonkarahisar merkezde ve Dinar İlçesi kırsal alanında iki leylek yavrusunun zor durumda olduğuna dair yapılan ihbarı değerlendirerek, olay yerine gitti. İki leylek yavrusu bitkin halde bulunarak koruma altına alındı. Afyonkarahisar merkez kırsalında bulunan leylek [&hellip]

2 leylek doğaya salındı

Afyonkarahisar’da kırsal alanda bulunan 2 leylek yavrusu tedavi ve bakımları yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakıldı

Afyonkarahisar Milli Parklar Şubesi ekipleri Afyonkarahisar merkezde ve Dinar İlçesi kırsal alanında iki leylek yavrusunun zor durumda olduğuna dair yapılan ihbarı değerlendirerek, olay yerine gitti. İki leylek yavrusu bitkin halde bulunarak koruma altına alındı.
Afyonkarahisar merkez kırsalında bulunan leylek yavrusunun zehirlenmiş olduğunu tespit eden yetkililer, ilaç tedavisine başlayarak leyleği iyileştirdi. Dinar ilçesinde ise annesi elektrik çarpan bir leylek yavrusu da Afyonkarahisar da bir vatandaşın evinin bahçesinde yaklaşık bir ay kadar bakıma alındı. Yeterli güce ulaşan leylek yavruları, kırsal alanda doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Milli Parkalar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü yetkilileri, leyleklerin sulak alanların çok olmasından dolayı Afyonkarahisar bölgesinde yoğun olarak yaşadığını belittiler. Yaz aylarında sık sık leylek ve yavrularının vatandaşlar tarafından zor durumda iken kendilerine getirildiğini aktaran yetkili, bakımları yapılan hayvanların doğal yaşam alanlarına bırakıldığını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme