2. Küçük Sanayi Sitesi'nde yangın

5 depo kullanılmaz hale geldi Afyonkarahisar'da mobilya üretimi yapan firmalara ait kereste depolarının bulunduğu sanayi sitesinde çıkan yangında 4 depo yandı, 1 depo ise kısmen yanarak zarar gördü Afyonkarahisar- Ankara karayolu 10'uncu kilometrede bulunan 2'inci Küçük Sanayi Sitesi, mobilya üretimi yapan firmalara ait kereste ve odunların bulunduğu 34'üncü adada yangın çıktı. Görgü tanıkları depolardan birinin [&hellip]

2. Küçük Sanayi Sitesi’nde yangın

5 depo kullanılmaz hale geldi

Afyonkarahisar’da mobilya üretimi yapan firmalara ait kereste depolarının bulunduğu sanayi sitesinde çıkan yangında 4 depo yandı, 1 depo ise kısmen yanarak zarar gördü

Afyonkarahisar- Ankara karayolu 10’uncu kilometrede bulunan 2’inci Küçük Sanayi Sitesi, mobilya üretimi yapan firmalara ait kereste ve odunların bulunduğu 34’üncü adada yangın çıktı. Görgü tanıkları depolardan birinin önünde bulunan işlenmiş kereste talaşlarının sıcaktan tutuştuğunu ifade etti. Rüzgarın etkisi ile depoya sıçrayan yangın depo içindeki kimyasalların tutuşması ile hızla büyüdü. Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.
Yanan depoyu tamamen saran alevler önce bitişikteki iki depoyu daha sonra ise, diğer depoları etkiledi. Depoların sahipleri, itfaiyeye yangına geç müdahale ettikleri gerekçesi ile tepki gösterdi. İtfaiyenin yetersiz kaldığını öne süren dükkan sahipleri ile itfaiye erleri arasında tartışma çıktı. Polisin araya girmesi ile büyümeden önlenen tartışma sonrası olay yerine Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arozözler ve iş makineleri de çağırıldı.
Yangında 4 depo tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken bir depo ve içindekiler ise, kısmen zarar gördü. Yoğun duman nedeniyle 6 itfaiye eri ile yerel bir televizyon kanalında çalışan bir basın mensubu yangından etkilendi. Yangın çaresiz gözlerle izleyen işletme sahipleri de itfaiyeye yardım söndürme çalışmalarında yardım etti. Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün yaklaşık 2 saatlik müdahalesi sonucunda kontrol altına alınabilen yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme