• Haberler
  • Genel
  • 2 firmaya yatırım teşviki – Kocatepe Gazetesi

2 firmaya yatırım teşviki – Kocatepe Gazetesi

Yatırımlarda teşvik alan ve teşvikleri iptal edilen firmalar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Afyonkarahisar'da, Mayıs ayında teşvik belgesi kabul edilen 2 firma bulunuyor Ekonomi Bakanlığı'ndan Mayıs ayında teşvik belgesi alan firmalar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre Afyonkarahisar'dan iki firma, toplam 7 milyon liralık yeni yatırım için teşvik alacak.6 MİLYON LİRALIK YENİ TESİSOrganize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Natura [&hellip]

2 firmaya yatırım teşviki

Yatırımlarda teşvik alan ve teşvikleri iptal edilen firmalar, Resmi Gazete’de yayınlandı. Afyonkarahisar’da, Mayıs ayında teşvik belgesi kabul edilen 2 firma bulunuyor

Ekonomi Bakanlığı’ndan Mayıs ayında teşvik belgesi alan firmalar, Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre Afyonkarahisar’dan iki firma, toplam 7 milyon liralık yeni yatırım için teşvik alacak.
6 MİLYON LİRALIK YENİ TESİS
Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Natura Mermer, yılda 120 bin metrekarelik mermer levha üretimi için Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Faiz Desteği, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Vergi İndirimi teşviklerinden yararlanacak. 1 milyon 900 bin liralık makine ithal edecek olan Natura Mermer’in yatırımının toplam tutarı 6 milyon 300 bin lirayı aşacak.
İSCEHİSAR’DA PLASTİK ÜRETİMİ
İscehisar’da hizmet veren Ottocarb firması ise İscehisar’da, yıllık 1000 ton plastik granül üretimi için yatırım yapacak. KDV istisnasından yararlanacak firmanın yatırımının maliyeti ise 761 bin lira.
BİR TEŞVİK İPTAL EDİLDİ
Resmi Gazete’de yayınlanan teşvik belgelerine göre Afyonkarahisar’a yapılacak bir yatırımın da devletten alacağı destek iptal edildi. Bu iptalin ardından MYK Maden şirketinin yıllık 211 bin ton mıcır üreteceği 3 milyon 400 bin liralık yatırımda KDV İstisnası’ndan yararlanamayacak.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme