2 farkla gelen galibiyet – Kocatepe Gazetesi

İkinci yarının ilk maçını İzmir temsilcisi Gelişim Koleji'ne karşı oynayan Afyonkarahisar Belediyespor maçtan 86-88'lik skorla galip ayrıldı Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Afyonkarahisar Belediyespor bu hafta ikinci yarının ilk maçına çıktı. İzmir temsilcisi Gelişim Koleji'ne konuk olan Afyonkarahisar Belediyespor ilk periyodu geride tamamlarken ilk yarıyı ve ikinci yarıyı üstünlükle tamamlamayı başardı. Maçın sonunda Gelişim [&hellip]

2 farkla gelen galibiyet

İkinci yarının ilk maçını İzmir temsilcisi Gelişim Koleji’ne karşı oynayan Afyonkarahisar Belediyespor maçtan 86-88’lik skorla galip ayrıldı

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Afyonkarahisar Belediyespor bu hafta ikinci yarının ilk maçına çıktı. İzmir temsilcisi Gelişim Koleji’ne konuk olan Afyonkarahisar Belediyespor ilk periyodu geride tamamlarken ilk yarıyı ve ikinci yarıyı üstünlükle tamamlamayı başardı. Maçın sonunda Gelişim Koleji tarafından yapılan ataklarda hem başarılı hem de şanslı olan Afyonkarahisar Belediyespor maçın sonunda 86-88’lik skorla galibiyete uzandı.
Maçın ilk çeyreğine hızlı başlayan taraf Gelişim Koleji’ydi. İlk çeyrekte bulduğu sayılarla üstünlüğü ele alan Gelişim Koleji ilk çeyreği 25-20’lik skorla önde tamamladı.
İkinci çeyrekte hızlı olan ve sayı bulan taraf Afyonkarahisar Belediyespor oldu. 20 sayıya 20 sayı daha ekleyen Afyonkarahisar Belediyespor savunmada sergilediği yüksek performansla rakibine 7 sayı bulma imkanı verdi. İlk yarıyı Afyonkarahisar Belediyespor 32-40’lık skorla üstün tamamladı.
Üçüncü çeyrekte oyunda iki ekipte etkiliydi. Afyonkarahisar Belediyespor 21 sayı üretmeyi başardı. Fakat Gelişim Koleji 28 sayı buldu. Üçüncü çeyrekte aradaki farkı kapatan Gelişim Koleji çeyrek sonunda aradaki farkı 1’e indirdi.
Dördüncü çeyreğe 1 sayı üstünlükle başlayan Afyonkarahisar Belediyespor bu çeyrekte yine farkı araladı. 5 sayıya kadar çıkan farkta Afyonkarahisar Belediyespor üstünlüğü maç sonuna kadar koruyamadı. Gelişim Koleji yaptığı ataklarda bulduğu sayılarda oyunun başa baş sürdürmesini bildi. Maçın son saniyelerinde Afyonkarahisar Belediyespor ve Gelişim Koleji yaptıkları ataklarda aynı oranda sayı üretti. Son saniyeler de hem savunmada başarılı hem de şansı yanında olan Afyonkarahisar Belediyespor maçın sonunda 86-88’lik skorla karşılamadan üstün ayrıldı. İkinci yarının ilk maçını güçlü rakibi karşısında kazanan Afyonkarahisar Belediyespor galibiyet sayısını 4’ten 5’e çıkarmayı başardı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme