2 bin 400 saatlik, faydalı kurs

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yaklaşık 13 ay süren kursun sertifika töreni yapıldı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Hasta Kabul ve Hasta Bakım Elemanı Kursları”nın sertifika töreni, AKÜ ANS Kampusünde bulunan Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 13 ay süren kursun ardından, 60 kursiyerin sertifikalarını aldığı törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, [&hellip]

2 bin 400 saatlik, faydalı kurs

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yaklaşık 13 ay süren kursun sertifika töreni yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Hasta Kabul ve Hasta Bakım Elemanı Kursları”nın sertifika töreni, AKÜ ANS Kampusünde bulunan Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yaklaşık 13 ay süren kursun ardından, 60 kursiyerin sertifikalarını aldığı törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü’nün yanı sıra kursiyerler ve yakınları katıldı.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Üniversitemiz Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle bölgede ilk kez düzenlenen ‘Hasta Bakım Elemanı Kursu’na 92 kursiyer müracaat etmiştir. Bugün de kursu tamamlayarak başarılı olan 60 kursiyere sertifikaları verilecektir. Yine bölge kapsamında Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nun direktifleri ile ‘Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği Kursu’ açılmış ve kurs başarıyla sonlandırılmıştır. Yaklaşık 3 ay süren kursumuza 12’si huzurevi çalışanı olmak üzere 36 kişi müracaat etmiştir. Kurs sonunda 11 kursiyerimizin daha huzurevinde istihdamı sağlanmıştır. Diğer kursiyerler ise, üniversitemiz hastanesi bünyesinde çalışmaktadır. Diğer bir kursumuz ise ‘Hasta Kabul İşlemleri Kursu’dur. Bu kursta sertifika alan kursiyerlerin büro hizmetleri ihalesi ile istihdamı sağlanmıştır” dedi.
AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü ise, “Kursumuz, 13 ay süren ve yaklaşık 2400 saat zaman dilimine yayılmış uzun ve yorucu bir kurstu. Kursumuza 92 kursiyerle başlamıştık ancak, bazı sıkıntılardan dolayı 60 kursiyerimiz kursu başarıyla tamamlayabildi. Hasta kabul kursumuza hem hastanemizden hem de diğer özel hastanelerden katılım oldu. Kursumuzu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ediyor, hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan 60 kursiyere sertifikaları Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ile ve Hastane idarecileri tarafından verildi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme