2 Bakan 2 projenin temelini atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün Afyonkarahisar’a geliyor. İki Bakan, Yüksek Hızlı Tren’in Ankara-Afyonkarahisar kesiminin temelini, birlikte atacak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın 157'nci yaşında 2 projenin temeli atılacak, 5 proje de hizmete açılacak. Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı'nda, bugün saat 10.30'da düzenlenecek törene Ulaştırma, Denizcilik ve [&hellip]

2 Bakan 2 projenin temelini atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün Afyonkarahisar’a geliyor. İki Bakan, Yüksek Hızlı Tren’in Ankara-Afyonkarahisar kesiminin temelini, birlikte atacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın 157’nci yaşında 2 projenin temeli atılacak, 5 proje de hizmete açılacak. Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı’nda, bugün saat 10.30’da düzenlenecek törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katılacak.
Tören programı çerçevesinde Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Afyonkarahisar-Ankara aşamasının temeli atılacak. Ankara ve İzmir’i güvenli ve konforlu seyahat imkanına kavuşturacak Yüksek Hızlı Tren projesi ile iki büyük şehrin ulaşım alanında alışkanlıkları değişecek. Projeyle halen 824 kilometrelik olan Ankara-İzmir demiryolu 640 kilometrelik hızlı tren hattına dönüşecek. Ankara-Afyonkarahisar arası 1,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir arası ise 2 saate inerken yaklaşık 13 saat süren trenle seyahat süresi 3,5 saate inecek.
Projenin ilk etabı olan 169 kilometrelik Ankara-Afyonkarahisar kesiminin temelinin atılmasıyla ilk demiryolunun 23 Eylül 1856’da yapıldığı bölge yüksek hızlı tren çekirdek ağına dahil edilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’daki törenden sonra Zafer Havaalanı üzerinden Malatya’ya gidecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, törenin ardından Afyonkarahisar’da esnaf ziyareti gerçekleştirecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme