2 ayda 18 canlı bomba eylemi engellendi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, haftalık basın toplantısında kameraların karşısına geçti. AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, istihbarat birimlerinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti. Yurdunuseven, '35 bin kişi listelerimizde yurda girişi yasaklanan, terör faaliyeti ve ajanlık yaptıkları tespit [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, haftalık basın toplantısında kameraların karşısına geçti. AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, istihbarat birimlerinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti. Yurdunuseven, “35 bin kişi listelerimizde yurda girişi yasaklanan, terör faaliyeti ve ajanlık yaptıkları tespit edilen kişiler. Girişimleri engellenecek kişilerin isimleri listeler halinde sınır kapımızda. Sadece 2016 yılı içerisinde 18 tane canlı bomba eylemi engellenmiş. Bunlar bizim terörle ne derece mücadele ettiğimizi gösteren şeyler. Yine şehir merkezlerinde hendek kazan PKK’nın en son Nusaybin Dargeçit ve Silvan’da bütün teröristler temizlenmiş, yaklaşık 900 tanesi de imha edilmiş. Yine şuanda terörle mücadele faaliyeti devam eden İdil, Sur ve Derik’te de teröristlere karşı faaliyetler devam etmekte bununla da yaklaşım 300 tane terörist imha edilmiş” dedi.
1200 TERÖRİST
İMHA EDİLDİ
Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğüne işaret eden Yurdunuseven, “Toplam 2-3 ay içerisinde bin 200’e yakın terörist imha edilmiş. Terörle mücadele edilmiyor derken gerçekten çok ciddi manada vefakâr ve cefakâr bir şekilde çalışan güvenlik kuvvetlerimize; gerek Türk Silahlı Kuvvetlerine, gerekse emniyet güçlerindeki tüm istihbarat örgütlerimize de bence ayıp ediliyor. Onların çok ciddi manada çalıştığını biliyoruz” şeklinde konuştu.
KÜRT HALKI
DEVLETİN YANINDA
Kürt halkının devletini milletini sevdiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, şöyle devam etti: “Kürt vatandaşlarımızın HDP’nin ne yaptığını, ne yapmak istediğini, terörü desteklediğini ve terör istediğini farkına vardığı kanaatindeyim. Kürt vatandaşlarımız buna itibar etmeyecektir. HDP şuanda 7 Haziran’dan önceki; saz çalarak, biraz parlatarak, cilalandırılarak bir toplum partisi, Türk ulusunun partisi haline getirilmeye çalışılan HDP maalesef 3 ay dayanabilmiş, 3 ay sonra gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. HDP bir terör partisidir, teröre destek veren bir partidir. Bunu nerden biliyoruz çadırlara gidiliyor, taziyelerde bulunuluyor, beyanlar bulunuluyor. Tamamen Türk milletinin, Türk toplumunun aleyhine olan faaliyetler. HDP kendi fikrini, zikrini ortaya koymuştur. Ben doğu ve güney doğudaki Kürt halkımızın HDP’nin çağrısına itibar etmeyeceği kanaatindeyim.”
DİNLERARASI DİYALOG’A ELEŞTİRİ
Bir basın mensubunun “28 Şubat’ta yaşananlarla şimdi yaşananlar arasında benzerlik kuruluyor. Paralel Yapı adı altında yürütülen operasyonlarda mağduriyetler doğuyor” yorumuna AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Buna katılmıyorum” şeklinde cevap verdi. Yurdunuseven, “Fethullah Gülen Terör Örgütü, bu ülkenin temel dinamiklerine dinamit koydu. Onlar nelerdi? İslâm üzerinden bu devlete karşı faaliyete girişmişler. Özellikle ‘hoşgörü’ adı altında yapılan faaliyetleri, ‘Dinlerarası Diyalog’ ile bir tek din yönlendirmesi şeklinde görüşleri vardı. Bu fark edildi, gereken tedbirleri aldık” dedi. >> Murat ARISOY’un haberi

BASIN ÖZGÜR, SUSTURMA YOK

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, BengüTürk’ünTürksat’tan çıkarılmasının “Muhalif medya susturuluyor” fikrine neden olduğunun sorulması üzerine şöyle dedi:
“Muhalif medya susturulsa, hem parti başkanı anlamında, hem basın-yayın kuruluşları anlamında bir sürü muhalif kişi var. Susturulma diye bir şey yok. Basın özgür. Biz susturmak istesek, buraya bir tek gazeteci alırız, istediğimizi dikte ettirirdik.”

Bakmadan Geçme