'2 ay önce yeni yönetim için görevlendirildim'

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Kanal 3 ekranlarında Sezer Küçükkurt ve İhsan Beşer'in moderatörülüğünde izleyiciyle buluşan Günlerin Getirdiği programına konuk oldu. Yurdunuseven, programda 17 Şubat'ta yapılacak olan AK Parti Afyonkarahisar İl Kongresi hazırlıklarından, Afyonkarahisar'a yapılan ve yapılacak olan yatırımlara, MHP ile yapılan Milli İttifak'tan, FETÖ'yle mücadeleye kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. 'İL KONGRESİ'NDE ERTELEME [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Kanal 3 ekranlarında Sezer Küçükkurt ve İhsan Beşer’in moderatörülüğünde izleyiciyle buluşan Günlerin Getirdiği programına konuk oldu. Yurdunuseven, programda 17 Şubat’ta yapılacak olan AK Parti Afyonkarahisar İl Kongresi hazırlıklarından, Afyonkarahisar’a yapılan ve yapılacak olan yatırımlara, MHP ile yapılan Milli İttifak’tan, FETÖ’yle mücadeleye kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.
 “İL KONGRESİ’NDE ERTELEME GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLMADI”
AK Parti İl Kongresi ile ilgili olarak kamuoyunda oluşan spekalüsyonları değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “İl Kongremizin ertelenme gibi bir durumu hiçbir zaman olmadı. Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız hafta sonları en az 2 ila 4 ilin kongrelerine teşrif ediyorlar. Tabi bu planlama yapılırken, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın diğer programları arasında il ve ilçe kongrelerinin de belli bir takvim içinde yer bulması gerekiyor. Bazı büyükşehirlerde ilçe kongreleri ertelendi ama Afyonkarahisar’ın ilçelerinde herhangi bir ertelenme olmadan biz ilçe kongrelerimizi bitirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın katılacağı il kongreleri belirlendi. Bize de 17 Şubat tarihi uygun görüldü. Biz bu tarihi genel merkezimizin onaylaması için bekledik” dedi. 17 Şubat’ta önemli bir aksilik olmazsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar İl Kongresine teşrif edeceklerini belirten AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız kısa bir süre halkımıza hitap edecek daha sonra Atatürk Spor Salonu’nda delegelerimize ve vatandaşlarımıza hitap edecek. Daha sonra Eskişehir İl Kongresine geçecek. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız kısa bir süre için Afyonkarahisar’da olacak ama Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar’a gelmesi bile bizim için çok önemli bir durum. Sayın Cumhurbaşkanımızda Afyonkarahisar’ın apayrı bir yeri var. Her sözünde Afyonkarahisar’dan yola çıktık diyor. İnşallah bizler alnımızın akıyla kısa bir sürede olsa Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı 17 Şubat 2018’de saat 11.00’dan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızı dinlemeye bekliyoruz.” Dedi.
 “GENEL MERKEZ BENİ YENİ YÖNETİM İÇİN
2 AY ÖNCE GÖREVLENDİRDİ”
Kendisinin il başkanlığıyla ilgili spekülasyonlar da yaşandığı hatırlatıldığında “öyle bir durumun söz konusu olmadığını” belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yeni oluşacak yönetim kurulu ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yurdunuseven şunları söyledi:
“Bana 2 ay önce genel merkezimiz tarafından listeni hazırla talimatı verilmişti ama nedendir bilinmez bazı söylentiler ortaya çıktı. Daha önce biz 50 asil 50 yedek olmak üzere 100 kişilik liste hazırlıyorduk. Bu sefer genel merkezimiz bir düzenleme yaptı ve 30 asil 15 yedekten oluşan bir liste istedi. Biz de bunun çalışmalarını yaptık. İnşallah 17 Şubat’ta yapılacak olan kongrede bir aksilik çıkmazsa tek liste halinde İl Başkanı adayı olarak yarışacağım. Daha önceden toplumun pek çok kesiminden rahatlıkla liste oluşturma yapıyorduk. Şimdi biraz bu daraldı ama yine de hassasiyetle çalışıyoruz. Ayrıca geçmişteki çok sayıda kişiden oluşan yönetimler çalışmalarda hantal bir yapı oluşturuyordu. Bence genel merkezimizin aldığı bu karar son derece isabetli. Sayı azalmış olsa da genel merkezimizin bu konuda bazı kriterleri var. Hazırlayacağınız liste yüzde 30 oranında kadınlardan, yüzde 30 gençlerden, yüzde 30 üniversite mezunu, emekli olacak, esnaf olacak. Yani genel merkezimiz Afyonkarahisar’ın yapısına uygun bir yönetim belirlenmesini istiyor”
 “BÜTÜN TEŞKİLATIMIZLA,
MİLLETVEKİLLERİMİZLE, BAKANIMIZLA BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDEYİZ”
AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı içerisinde herhangi bir gruplaşma ya da çekişmenin söz konusu olup olmadığı sorulduğunda böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven bu tür yanlış anlamalara sebep olan konulara dikkat çekti. AK Parti içinde herhangi bir çekişme, gruplaşma gibi bir durum söz konusu olmadığına değinen Başkan Yurdunuseven şunları söyledi:
“Ben daha önceki il başkanlarıyla beraber de çalışmalar yapmaya özen gösteriyorum. Benim dönemimde onlarla beraber hareket ettik, beraber seçim çalışmalarını planladık. Tabi ben 1 kişi olduğum için bir vekilimizle veya bakanımızla çalışmalara katılmak zorunda kalıyorum. SKM’nin bize belirlediği seçim çalışmaları kapsamında bazen bir vekilimizle üst üste çalışmalara katılmak zorunda kalıyoruz. Bunda hiçbir şekilde bir art niyet aranmaması gerektiğine inanıyorum. Biz bütün teşkilatımızla, milletvekillerimizle, bakanımızla birlik ve beraberlik içindeyiz”
 “MHP İLE İTTİFAKIN
SONUÇLARI GÜZEL OLACAK”
AK Parti ile MHP arasında kurulan “Milli İttifak”ın değerlendirmesini de yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “MHP’yle yapılan Milli İttifak’ın ülkemize güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum” dedi. Zamanı geldiğinde yapılan bu ittifakın ayrıntılarını ve yapılacak olan çalışmaları açıklayacaklarını anlatan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Bununla beraber karşı tarafta da bir şer ittifakı kurulmuş durumda. Terör partisi HDP ile CHP bazı değerleri atlayarak çalışmalar yapıyorlar. Son olarak parti meclisine bakarsanız, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sözünden tiksinen, ezan sesinden rahatsız olduğunu söyleyen, Zeytin Dalı operasyonunu desteklemediğini söyleyen, bu milletin milli ve manevi değerlerini umursamayan kişiler yer alıyor. Bazı yapılanlardan sonra acaba bir art niyet mi var diye düşünmeye başlıyorsunuz. Ben eminim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın milli değerlerimiz ve ülkemizin bekası için yaptığı bu dik duruşa CHP’nin içindeki pek çok kişi de destek veriyor. En son Zeytin Dalı operasyonunda verilen yüzde 85’lik destek bunun en önemli göstergesi. Geri kalan yüzde 15’lik kısımda başka bir şeylerin olduğunu gösteriyor” dedi.
 “TERMAL KENT, 2. ÜNİVERSİTE VE
ASKERİ BİRLİK MESELELERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”
Afyonkarahisar’da yapılması planlanan yeni yatırımlar ve çalışmalar hakkında da görüşlerine başvurulan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Termal kent projesi, Afyonkarahisar’a 2. Bir üniversitenin kurulması ve Afyonkarahisar’da askeri bir birliğin konuşlandırılması” çalışmalarını değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven şunları söyledi:
“Afyonkarahisar’la ilgili olarak bir termal kent projesi var. Üniversitelerin de yer aldığı proje çok büyük, geniş ve güzel bir proje olacak. Yaşlılar, engelliler burada hem tedavi edilecek hem de dinlenecek. Bu projeyi şu anda Sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz takip ediyorlar, inşallah tam olarak netleştiği zaman projeyle ilgili detayları paylaşacağız. Bir diğer çalışmalar arasında yer alan askeri birlik yapımı konusunda uzun süredir çalışmalar yapıyorum. Sayın Başbakanımızın İl Başkanlığımızı ziyaretinde kendisine yine söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza her geldiklerinde biz bunları dosya olarak takdim ediyoruz. Sayın Milletvekillimiz Ali Özkaya beyin Afyonkarahisar’a askeri birlik kazandırılması konusunda araştırmaları ve girişimleri devam ediyor. 15 Temmuz’dan sonra bazı askeri birlikler kaydırıldı, kapatıldı. Afyonkarahisar’a veya başka bir yere askeri birlik konuşlandırılmadı. Afyonkarahisar olarak bunu istiyoruz ve bekliyoruz. İkinci üniversitenin kurulması konusunda takiplerimiz devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararının gerektiği bir durum söz konusu. Öğrenci sayısı 50 bini aşan yerlere ikinci üniversite kurulmasına izin veriliyor. Afyonkarahisar’da 50’i yakaladı sayılır. Bu noktada ben ikinci üniversitenin bir branş üniversitesi olması taraftarıyım. Mesela sağlıkla ilgili olarak bütün birimleri bir yerde toplayarak sağlıkla ilgili bir branş üniversitesi açılabilir. Bunun dışında teknolojiyle ilgili bir üniversite olabilir. 2’sinden birisi olabilir. Afyonkarahisar’a en güzel hizmetlerden birisi olabilir. Nereden bakarsanız Afyonkarahisar’a 15-20 bin civarında daha öğrenci gelmesini sağlayacaktır. Buda Afyonkarahisar ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Biz bununda takipçisiyiz, inşallah kazandırmak için gayretlerimiz devam ediyor”
 “25 YILLIK HUKUK HAYATIM
BOYUNCA AFYONKARAHİSAR’DA
HİÇBİR ZAMAN İŞKENCE OLAYI
YAPILDIĞINA RASTLAMADIM”
Afyonkarahisar’da sürdürülen FETÖ mücadeleleri ve bu mücadelenin adli süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, sosyal medya aracılığıyla sürdürülen “İşkence iftiraları”nı da kesin bir dille yalanladı.
15 Temmuz’daki hain darbe girişimi başarılı olsaydı kendilerinin ilk yargılanacak belki de idam edilecek ilk isimler arasında yer alacağını hatırlatan Yurdunuseven, “O zaman nasıl bir adalet mekanizması işleyecekti? Acaba ilk dakikadan itibaren öldürülecek miydik? Yoksa bir yargılama sürecine mi gerecektik? Biz 15 Temmuz’un ilk dakikasından itibaren, 16 Temmuz sabahı devlet devletliğini göstererek, bunları toplayarak, soruşturmalarını başlattı. İlgili yerlerdeki mahkeme süreçlerini başlattı, kararını verdi. Şu anda bazıları hapse girdi, bazıları görevden alındı, bazılarının yargılamaları devam ediyor” dedi. Sosyal medya üzerinden Afyonkarahisar’daki emniyet mensupları ve diğer yargı bürokratları hakkında bazı sözler ve iddialar yazıldığını anlatan Başkan Yurdunuseven, “25 yıllık hukuk hayatım boyunca Afyonkarahisar’da hiçbir zaman işkence olayı yapıladığına rastlamadım. Zaten avukatlar CMK gereği kendilerine böyle bir şikayet geldiği zaman bunu zapta geçirmek zorundalar. Şu ana kadar ne bana ne de Afyonkarahisar Barosu’na işkence yapıldığı iddiasıyla herhangi bir şikayet gelmedi. Bu FETÖ’cüler hikaye yazmada çok başarılılar. Cezaevlerine girmeye başkanınca kendilerine işkence yapıldığına dair asılsız iddialarda bulunmaya başladılar. Bunlar kesinlikle iftiradır. Bizim derdimiz Afyonkarahisar’ın daha iyi hale gelmesi derdidir. Bunun sağlanması amacıyla birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme