'1960'ta, bir anlamda halkı astılar'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “http://m.kocatepegazetesi.com/ darbesinde bu milletin evlatlarını götürüp dar ağacında sallandırdılar. Aslında 1960’da dar ağacına çekilen o değerli insanların asılması bir anlamda halkın asılması demekti. O zaman halkı astılar. Çünkü bu kişiler halkın seçtiği kişilerdi”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi Birtakım ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Sağlı Bakanı Recep Akdağ, Dinar ilçesinde gerçekleştirilen ‘Dinar ve [&hellip]
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “http://m.kocatepegazetesi.com/”1960 darbesinde bu milletin evlatlarını götürüp dar ağacında sallandırdılar. Aslında 1960’da dar ağacına çekilen o değerli insanların asılması bir anlamda halkın asılması demekti. O zaman halkı astılar. Çünkü bu kişiler halkın seçtiği kişilerdi”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi
Birtakım ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Sağlı Bakanı Recep Akdağ, Dinar ilçesinde gerçekleştirilen ‘Dinar ve Çevre İlçeler Türkiye Buluşması Toplantısı’na katıldı.
Kadem Otel’de yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Akdağ, 1950 yılından sonra başlayan çok partili rejimde yapılan seçimlerle Demokrat Parti’nin iktidar olduğunu fakat 1960 darbesiyle hükümetten indirildiğini söyledi. Sonrasında haksız idamlar yaşandığını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Türkiye’de 1950 yılında çok partili bir hayat biçimi getirildi ve bir seçim yapıldı. O zaman Demokrat Parti (DP) seçimleri aldı. Sonrasında tekrar seçim oldu. Ama maalesef 1960 yılında da darbe yaptılar ve çok haksız bir biçimde bu milletin evlatlarını götürüp dar ağacında sallandırdılar. Böylesine büyük haksızlık ve insafsızlık yaptılar. Aslında 1960’da dar ağacına çekilen o değerli insanların asılması bir anlamda halkın asılması demekti. O zaman halkı astılar. Çünkü bu kişiler halkın seçtiği kişilerdi.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
1960 ve 1980 darbelerinin ardından yapılan Anayasaları eleştiren Akdağ, bu dönemlerde yapılan Anayasaların halk oyuna sunulsa da özgür bir ortamda halkın oyunu kullamadığını dile getirdi.
Akdağ, şöyle dedi:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Sonra darbe dönemi geldi. Bir anayasa getirdi bizim karşımıza bu dönem. Bu anayasa bizim bütün toplumdaki hukukumuzu oluşturan kanunların ve o kanunlardan daha sonra onlara dayalı olarak yapılan işlemlerin temelini teşkil ediyor. Onun için Anayasa denmiş. Temel kanun anlamında 60’ta bir Anayasa yaptılar. Sonuçta bunu millete de oylatıyorlar ama o şartlarda oylamanın ne kıymeti olabilir. Anayasayı övmek serbest, yermek yasak bir yerde hayır oyu çıkarsa orası cezalandırılıyor. Bunlar sonradan 82’de de yaşandı. Ondan sonra hepinizin bildiği gibi 82’de bir darbe Anayasası yaptılar. Orada da aynı şekilde haberler çıkmıştı. Falanca kasaba Anayasaya hayır oyu vermiş diye Kenan Evren tarafından kara listeye alındı. Oraya yatırım yapılmaz. Sürekli oranın insanlarına sıkıntı çıkarılır. Bu şartlar altında Anayasalar yaptılar. Bu anayasalara bazı hükümler koydular.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Akdağ, darbe dönemlerinde yapılan anayasalar ile halkın iradesinin üzerinde bir takım iradelerin tesis edildiğinin altını çizerek, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Anayasaları kim yapıyor? O darbeleri yapanlar. Bu anayasalara bazı hükümler koydular. Bu hükümler şu tarafta oturan hacı amcaların bu tarafta oturan kardeşimin orada oturan bacımın iradesinin üstünde bir takım iradeler tesis etti. Şimdi demokrasi demokrasi diyoruz. Ne demek demokrasi?
Halk kendi kararını kendi verecek kardeşim. Eğer Dinarlılar ya da Sandıklılar veya Afyonlular AK Parti hükümetinden memnun değillerse veya Recep Tayyip Erdoğan’dan memnun değillerse, sağlık hizmetlerinden dolayı Recep Akdağ’dan memnun değillerse sandığa gidecekler ve yönetimi değiştirecekler. Çünkü biz sizin adınıza yönetimdeyiz. Yönetimi değiştirecek vatandaş ondan sonra yeni gelenler memleketi yönetecekler.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (AA)