19 tesis, 93 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün sırasıyla İhsaniye-Yaylabağı, Sinanpaşa-Merkez, Sandıklı-Ballık ve Şuhut-Başören'de düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasimleri ile 93 milyon lira yatırım bedelli 19 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.00'de İhsaniye Yaylabağı'nda düzenlenecek toplu açılış ve temel atma [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün sırasıyla İhsaniye-Yaylabağı, Sinanpaşa-Merkez, Sandıklı-Ballık ve Şuhut-Başören’de düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasimleri ile 93 milyon lira yatırım bedelli 19 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.00’de İhsaniye Yaylabağı’nda düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek İhsaniye Döğer Beldesi İçmesuyu Tesisleri, İhsaniye Kayıhan Göleti ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.
Daha sonra Sinanpaşa’ya geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 13.30’da Belediye Meydanı’nda düzenlenecek merasimde Elvanpaşa Göleti Sulaması, Yörükmezarı Regülatörü ve Sulaması ile 3 adet taşkın koruma tesisinin yanı sıra DKMP tarafından yapılacak 26 Ağustos Tabiat Parkı Çevre Düzenlemesi, Ahmetpaşa günübirlik kullanım  alanı yapımı ve Serban-Kocatepe arası kilitli parke yol yapımının temelini atacak.
Sinanpaşa’daki merasimin ardından Sandıklı’ya geçecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ballık Kasabası’nda saat 15.30’da düzenlenecek merasimde Ballık Göleti’nin temelini atacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu son olarak saat 17.30’da Şuhut- Başören’de düzenlenecek merasimde Başören, Tekke, Kavaklı Barajı Sulamasının temelini atacak.
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar’da düzenlenecek bu dört merasimde OGM tarafından orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 23 köye gelir getirici tür, 100 aileye Orköy sertifikası verecek. Ağaçlandırma faaliyetleri ile 1 adet yangın gözetleme kulesi hizmete açılacak.
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile 3 bin 520 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Döğer Beldesi’nde temeli atılacak içmesuyu tesisi ile beldeye yılda 670 bin metreküp temiz içmesuyu sağlanacak. Yılda 906 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Bakmadan Geçme