19 Nisan başvuruda son gün

Defterdar Mustafa Ceylan, 2B kanunu ile ilgili olarak birlikte çıkan, ikinci bir bölüm olan tarım arazilerinin satışı için 19 Nisan 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerektiğini açıkladı. Ceylan, bu arazilerin satışında da 2B taşınmazlarında olduğu gibi avantajlı doğrudan satış imkanı bulunduğunu belirtti Defterdar Mustafa Ceylan Afyonkarahisar’da 7 bin 711 tane 2B taşınmazı olduğunu, bunların 8 [&hellip]

19 Nisan başvuruda son gün

Defterdar Mustafa Ceylan, 2B kanunu ile ilgili olarak birlikte çıkan, ikinci bir bölüm olan tarım arazilerinin satışı için 19 Nisan 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerektiğini açıkladı. Ceylan, bu arazilerin satışında da 2B taşınmazlarında olduğu gibi avantajlı doğrudan satış imkanı bulunduğunu belirtti

Defterdar Mustafa Ceylan Afyonkarahisar’da 7 bin 711 tane 2B taşınmazı olduğunu, bunların 8 bin 795 tane kullanıcısının bulunduğunu söyledi. Ceylan, 2B arazilerinde olduğu gibi tarım arazilerinde de avantajlı satışların olacağını, 19 Nisan 2014 tarihine kadar başvuru yapılması gerektiğini kaydetti.
MAKSAT HASIL OLDU
2B arazileri ile ilgili mevzuat çıktıktan sonra kullanıcılara gerekli duyuruları yaptıklarını aktaran Defterdar Mustafa Ceylan, bu arazilerin doğrudan indirimli olarak alınabileceğinin ilanını yaptıklarını kaydetti. Ceylan; “2B arazisi kullanıcılarından 5 bin 512’si bu uyarıları aldıklarını belirterek başvuruda bulundular. Bizde kendilerine gerekli tebliği yaptık. Sonrasında 5 bin 50 kullanıcı arazileri satın aldı. Bu oransal olarak yüzde 92’ye tekabül ediyor. Rakam bizim açımızdan gayet iyi. 2B arazileri için başvuruda bulunanlara deyim yerindeyse yüzde yüze yakınını satmış durumdayız. Maksat hasıl oldu.” dedi. Mahkeme kararı ile Hazineye geçmiş olan 2B arazilerini bedelsiz iade etmek üzere ilgili dosyaların hazırlandığını kaydeden Mustafa Ceylan, bu dosyaların Maliye Bakanlığına gönderildiğini, Bakanlık onayından sonra 82 adet taşınmazın hak sahiplerine devir edileceğini bildirdi.
2B GİBİ AVANTAJLI SATIŞLAR VAR
2B kanunu ile ilgili olarak birlikte çıkan ikinci bir bölüm olan tarım arazilerinin satışı için 19 Nisan 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerektiğini açıklayan Mustafa Ceylan şöyle konuştu:
“Bu arazileri tüm köylerde, kasabalarda, ilçelerde ilan ettik. Doğrudan satın alabilme imkanları var. Bu bağlamda o çalışmalarda sürüyor. Sizin aracılığınızla başvurmayan hak sahipleri varsa arazilerin satışı ile ilgili bir an önce Mal Müdürlük-lerine ya da Milli Emlak Müdürlüklerine başvurmalarını hatırlatıyoruz. Aynen 2B taşınmazlarında olduğu gibi avantajlı doğrudan satış imkanı var.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme