• Haberler
  • Genel
  • '19 Mayıs'taki Milli Mücadele 29 Ekim'de Cumhuriyetle Taçlandı'

'19 Mayıs'taki Milli Mücadele 29 Ekim'de Cumhuriyetle Taçlandı'

MHP Bolvadin İlçe Başkanı Mahmut Kızıltoprak, 19 Mayıs 1919'da yanan Milli Mücadele ateşi, her türlü engellemeye karşı Türk Milletinin kenetlenmesiyle 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ile taçlandığını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolvadin İlçe Başkanı Mahmut Kızıltoprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Başkan Kızıltoprak mesajında, şunları kaydetti: “101 yıl önce Türk Milletinin şanlı direnişinin tacı olan Cumhuriyet, Anadolu toprakları üzerinde kurulmuştur. Emperyalist güçlerin topraklarımızı bölüşme hayalleri, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki Türk milleti tarafından suya düşürülmüştür. Çünkü 19 Mayıs 1919’da yanan Milli Mücadele ateşi, her türlü engellemeye karşı Türk Milletinin kenetlenmesiyle 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanmıştır.

Bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğunun tescili olan Cumhuriyet mührü, ilelebet sökülemeyecektir. Bu topraklar dün olduğu gibi gelecekte de Türklerin ana yurdu olarak kalacaktır. Cumhuriyetimizin 101. yılında, güçlü Türkiye kararlılıkla ilerleyen devletimizin yanında durmaya ve milletimizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz.

Bizlere emanet edilen bu mirası daha da ileriye taşımak için tüm gücümüzle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,  milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Bakmadan Geçme