185 milyon liralık 50 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki müjde geleneğinde yeni bir atılım yaptı. Her dini ve milli bayramda 3 ilâ 5 arasında müjde veren Bakan Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için 50 müjdeyi Afyonkarahisar kamuoyuna açıkladı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 185 Milyon TL tutarındaki 50 müjdeyi AK Parti İl Başkanlığı binasında teşkilat mensuplarının [&hellip]

185 milyon liralık 50 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki müjde geleneğinde yeni bir atılım yaptı. Her dini ve milli bayramda
3 ilâ 5 arasında müjde veren Bakan Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için 50 müjdeyi Afyonkarahisar kamuoyuna açıkladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 185 Milyon TL tutarındaki 50 müjdeyi AK Parti İl Başkanlığı binasında teşkilat mensuplarının katılımıyla açıklayan Bakan Veysel Eroğlu, şu ana kadar 145 müjde açıkladıkları son açıklanan 50 müjde ile sayının 195’e çıktığını söyledi. Her iki dini bayram ile Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı’nda Afyonkarahisar’a yapılacak yatırımları müjde olarak açıklama geleneği sürdüren Bakan Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı müjdelerini açıkladı. Müjdelerin açıklandığı basın toplantısı olarak 10.10.2015 tarihi tercih edilirken toplantının başlama saati de 10’u 10 geçe olarak belirlendi. TBMM’ye 5 milletvekili gönderen Afyonkarahisar’ın her milletvekili için birer müjdeyi açıklayan Eroğlu, 10.10 tarihine uygun olarak 10 gölet ve sulama, 10 köprü, 10 orman, 10 modern eğitim binası ve 10 yeni üniversite yatırımı projesini duyurdu. Aralarında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılacak 50 yatırımın toplam maliyeti 185 milyon TL olduğu belirtildi.
Bakan Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Milletvekili adayları Av. Ali Özkaya, Hatice Özkal, Mehmet Koca ve Cengiz Sağlam 50 müjdeyi açıkladılar. Milletvekili adayları, Afyonkarahisar’a 10 adet gölet ve sulama, 10 adet köprü, 10 adet orman projesi, 10 adet modern eğitim binası ile 10 adet üniversite yatırımını kamuoyuna duyurdular. Afyonkarahisar’da 2019 yılına kadar tamamlanacak 10 proje ile 807 bin 446 dekar arazinin suya kavuşacağını ifade eden Milletvekili adayı Sağlam, projeyle bölge çiftçisine 890 milyon TL gelir artışı sağlanacağını belirtti. 10 gölet ve sulama projesinin toplam maliyetinin 79 milyon 743 bin TL olduğunu anlatan Sağlam, “Afyonkarahisar’da inşa edeceğimiz gölet ve sulama projeleri iye toplam 54 bin 953 dekar araziye su temin edilecektir. Projelerimiz; Şuhut Başören, Tekke, Kavaklı göleti ve sulaması, Yavaşlar (Devlethan) barajı sulaması, Sultandağı Doğancık göleti sulaması, Sandıklı Yunus Emre göleti sulaması, Dinar Yeşilçat göleti sulaması, Hocalar Uluköy göleti ve sulaması, Çay Deresinek damla sulama tesisi ile Afyonkarahisar merkez Bayatçık, İsmailköy, Başmakçı ve Bolvadin Dişli yer altı sulama suyu ile sulama tesisi” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’ın ilçe ve köylerinin hem ulaşım ağını geliştirmek hem de estetik kazandırma çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Mehmet Koca, derelere köprü seferberliği kapsamında 10 köprü yapılacağını anlattı. Koca, Hocalar İlçesi Çepni Köyü yolu, Şuhut İlçe merkezi Hallaç Köyü yolu, Sinanpaşa İlçesi Ayvalı Köyü yolu, Akarçay üzerine Küçükçobanlı ve İsmailköy yolu, Evciler İlçesi Akyarma köyü yolu ile Çay İlçesi Gali çayı, Sandıklı İlçesi Odaköy köprüsü, Afyonkarahisar merkez Saraydüzü köprüsü, Seyitler köprüsü ve Çukurköy’e yapılacak köprülerin toplam maliyetinin 7 milyon 500 TL olduğunu açıkladı.
Son yıllarda yapılan ağaçlandırma faaliyetleriyle Afyonkarahisar’ın orman varlığının iki katına yükseldiğini hatırlatan Milletvekili adayı Hatice Özkal, ormancılık faaliyetleriyle ilgili şunları söyledi; “Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde yangın gözetleme kulelerinden ilk müdahale binalarına, ağaçlandırma projelerinden bal ormanı projelerine kadar bir çok proje hayata geçirilecektir. Bu işlerin toplam maliyeti 8 milyon 241 bin TL’dir. Müjdelerimizi, Sinanpaşa ve Çay ilçemize birer orman yangını gözetleme kulesi, orman köylerine 100 adet çekilebilir su tankı projesi, Şuhut orman işletme şeflik binası ve yangın ilk müdahale binası, İhsaniye İlçesi Kadımürsel toprak muhafaza projesi, Sinanpaşa Eğice ağaçlandırma projesi, Sinanpaşa ilçesindeki 6 bin dekarda Ayvalı, Taşoluk ve Kılıçarslan ağaçlandırma projesi, merkez Olucak, Şuhut Balçıkhisar, Bolvadin Dipevler ve Karayokuş’ta toplam 10 bin 500 dekar ağaçlandırma projesi, Sultandağı ilçesine bal ormanı projesi, gelir getirici ürünlerden 160 bin badem fidanı projesi ile 2 milyon 243 bin TL’lik Orköy kredileri olarak sıralayabiliriz”
Afyonkarahisar’da eğitim kalitesini yükseltme çalışmalarının da sürdüğünü açıklayan Milletvekili Av. Ali Özkaya, yapılacak yatırımlar�� anlattı. Özkaya, merkeze bağlı Işıklar Beldesine 16 derslikli çok programlı lise, Şuhut İlçesine 200 kapasiteli öğrenci pansiyonu, merkezdeki Şemsettin Karahisari ortaokulan 24 derslikli ek bina, Erkmen beldesine 15 derslikli ilkokul, merkez Erenler Mahallesine 8 derslikli ilkokul, Evciler İlçesi Gökçek köyüne 8 derslikli ortaokul, Dazkırı İlçesi’ne 8 derslikli imam hatip ortaokulu, merkez Bostanlı’ya 8 derslikli ilkokul, İscehisar İlçesi Olukpınar köyüne 8 derslikli ortaokul ve Emirdağ ilçesi Gömü beldesine 8 derslikli ortaokul yapılacağını söyledi. Afyonkarahisar’da 2002 yılında 691 olan okul sayısının bin 170’ye yükseldiğini kaydeden Milletvekili Özkaya, “2002’de 5 bin 182 olan derslik sayısını 6 bin 649’a çıkardık. Böylece derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltarak öğrenimi daha verimli hale getirdik. Cumhuriyet Bayramı müjdeleri kapsamında Afyonkarahisar ve ilçelerine 9 okul ve 1 pansiyon tesis edilecek. İhalesi yapılan ve yer teslimleri gerçekleştirilen te-sislerin toplam yatırım maliyeti 19 milyon 433 Bin TL’dir” dedi.
Hükümetin üniversitelerin gelişimine büyük önem verdiğini aktaran Bakan Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 40 bini aşan öğrencisiyle büyük bir gelişim içinde olduğunu anlattı. AKÜ’ye yapılan yatırımların topla maliyetinin 70 milyon 117 bin TL olduğunu açıklayan Eroğlu, üniversite bünyesinde yapılacak yatırımları ise şu şekilde sıraladı, “Radyasyon nükleer tıp ünitesi, Afyon meslek yüksek okulu (MYO) eğitim ve uygulama binaları, teknoloji ve mühendislik fakültesi laboratuarları, merkezi yemekhane, tıp fakültesi amfi derslikleri, jeotermal ısıtma alt yapı tesisi, Dinar MYO ek binası, Bolvadin uygulamalı bilimler yüksek okulu ikmal inşaatı, Emirdağ MYO atölye binası ve kampüsler altyapı çalışmaları.” Açıklanan müjdelerin ardından toplantı sona erdi. Bakan Eroğlu, Milletvekili Halil Ürün ve Ali Özkaya’nın yanı sıra toplantıya İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Milletvekili adayları Hatice Özkal, Mehmet Koca ve Cengiz Sağlam, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları ile teşkilat mensupları katıldı.

MİLLETİN HUZURUNU BOZMAYA YÖNELİK BİR SALDIRI

Müjdelerin açıklanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu’na, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen iki patlamada çok sayıda ölü olduğu hatırlatıldı. Yapılan eylemin milletin huzurunu bozmaya yönelik eylem olduğunu ifade eden Veysel Eroğlu, “Ankara’daki patlamada ölü sayısı hakkında şu an için malumatım yok. Bize gelen haberde bir kişi hayatını kaybetti. Şu anda net bir rakam yok. Bu gibi provakatörlere milletin dikkat etmesi lazım. Seçim zamanı milletin huzurunu bozmak isteyenler hep bu tür terörist eylemleri yapıyorlar. Dolayısıyla milletimizin bu konuda hassas olması lazım diye düşünüyorum. Maksat milletimizin huzurunu bozmaya yöneliktir. Provakasyondur” Şeklinde konuştu.
7 Haziran seçiminden önce 5 Haziran 2015 gününde de Diyarbakır’da 4 kişinin yaşamını yitirdiği 200 kişinin yaralandığı benzer bir saldırı yaşandığını hatırlatan Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz daha önce Diyarbakır’da seçimlerden önce sırf barajı aşsın diye, mağdur görünsünler diye böyle bir provakatif eylem yapıldı. Aynı filmi biz Diyarbakır’da gördük, başka yerde gördük. Dolayısı ile inşallah failleri en kısa zamanda yakalanacak mutlaka cezalandırılacaktır. Çünkü artık tek failler tek tespit ediliyor. İnşallah bunlar da yakalanacaktır. Bildiğim kadarıyla hayatını kaybedenler var. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Emniyet teşkilatımız gereğini yapacaktır. Milletimiz bu tür provakatif eylemlerin gazına gelmesin. Hayatını kaybedenlere tekrar Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağolsun.”
YAĞIŞ SEÇİMDE
SIKINTIYA NEDEN OLMAZ
Türkiye’nin doğusu için şiddetli kar yağışı uyarısı yapıldığı da hatırlatan Bakan Veysel Erğlu’nun yoğun kar yağışının seçimlere etkisi soruldu. Yağışların seçime hiçbir engel oluşturmayacağını kaydeden Eroğlu, seçimden 5 gün önce yoğun yağışın yaşanacağı bölgelerin tespit edileceğini aktardı. Hükümetin tüm önlemleri aldığını belirten Eroğlu şu ifadeleri kullandı, “Seçimi etkilemez. Karayollarıyla ulaşılmayan köyümüz yok. Hatta doğu Anadolu’da pek çok yollar batıdaki yollardan daha güzel yapıldı. O bakımdan ulaşılmayan hiçbir köy olmayacak. Yağış seçimi etkilemez. Neredeyse ekimin ortasına geldiğimizden kar yağışı da normal. Yağış bazı yüksek kesimlerde devam edecektir. Ama şehirlerde köylerde yollarda herhangi bir problem olmayacak. Hükümetimiz yolların açık olması için her türlü tedbiri aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüze talimat verdim. 1 Kasım’a yakın herhangi bir kritik durum olacağı zaman önceden tedbirler alacağız. Aşağı yukarı 5 gün önceden biz kar yağışı ya da kuvvetli yağışı yayınlıyoruz. Kuvvetli yağış veya kar yağışı olacak yerleri tespit edip, ekipleri oraya kaydırıyoruz. Karayolları, DSİ, orman ve özel idarenin ekiplerini oraya yönlendiriyoruz. Merak etmeyin herhangi bir sıkıntı olmaz.”

YA KOKARÇAY’A, YA AKARÇAY’A…

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğu, 50 Müjde Açıklama Toplantısı’nda Afyonkarahisar’a yapılan yatırımları değerlendirdi. Bakan Eroğlu, “Eski Türkiye Kokarçay’dır. Yeni Türkiye Akarçay’dır. Milletimiz ya Kokarçay’a, ya Akarçay’a oy verecek. Tercih milletimizin” dedi.

‘Tek Sevdamız Türkiye’ TIR’ını ziyaret etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ‘Tek Sevdamız Türkiye’ TIR’ı Anıtpark önünde Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu’nun katılımıyla açıldı

‘Eski ve Yeni Türkiye’nin yer aldığı fotoğraf ve dövizlerden oluşan ‘Tek Sevdamız Türkiye’ TIR’ı görücüye çıktı. ‘Tek Sevdamız Türkiye’ TIR’ı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla açıldı.
“TIR 17 İLÇEYİ DOLAŞACAK”
Gençlik Kolları olarak güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirten İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, TIR’ın merkezin yanı sıra 17 ilçeyi dolaşacağını ifade etti. Çengel, “Tek Sevdamız Türkiye TIR’ı hazırlayarak geçmişten günümüze eski ve yeni Türkiye’yi vatandaşlarımıza bir kez daha göstermek istedik. TIR’ın içerisinde seçim beyannamemiz, icraatlarımız, eski ve yeni Türkiye karşılaştırmaları, Afyonkarahisar’ın nerden nereye geldiği ve gazetelerde yer alan haberlerin oluşturduğu fotoğraf ve dövizler var. TIR’ımız 17 ilçeyi dolaşarak, halkımızla ve gençlerimizle buluşacak” dedi.
“HALKIMIZ HER ŞEYİ BİLİYOR”
İl Gençlik Kolları tarafından hazırlanan ‘Tek Sevdamız Türkiye’ TIR’ını gezen Bakan Veysel Eroğlu, Başkan Çengel ve gençlere güzel bir çalışma hazırladıkları için teşekkür etti. Gençlerle sohbet ederek onlara karanfil dağıtan Bakan Veysel Eroğlu, fotoğrafları ve dövizleri inceleyerek, “Halkımız her şeyi biliyor. Ülkemiz de son 13 yılda muazzam değişim sağlandı. Yatırım ve hizmetler ile ülkemiz ilerledi. İcraatlarımızın, seçim beyannamemizin her aldığı fotoğrafları gördük. Gençlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme