185 Bin Metrekarelik Araziye Ekim Yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde arpa, buğday ve çörek otu ekildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın destekleriyle Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait 185 bin metrekarelik araziye arpa, buğday ve çörek otunun ilk tohumları atıldı.  

Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinin özverili çalışmalarıyla gerçekleştirilen ekim öncesinde öğle yemeğinde bir araya gelinerek iş birliğinin önemi vurgulandı. 
Proje kapsamında 7 bin 500 kilogram arpa, 2 bin 500 kilogram çörek otu, bin 250 kilogram buğday ekildi. 

185 Bin Metrekarelik Araziye Ekim Yapıldı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal; “Sağ olsun kardeş şehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın destekleriyle Belediyemize ait 185 bin metrekarelik araziye arpa, buğday ve çörek otu tohumları ekilmeye başlandı. Bu tohumlar, tarımsal üretimimizin geleceğine ekilen birer umut niteliği taşıyor.” dedi. 

Köksal, “Mansur Başkanımızın destekleriyle, bu projelerle yalnızca yerel değil, ulusal düzeyde de fark yaratmayı amaçlıyoruz. Şehrimizin tarım potansiyelini artırmak için attığımız bu adımlar, tüm üreticilerimiz için büyük bir fırsat sunuyor. Afyonkarahisar’ımızı tarımda öncü bir şehir haline getirmek için atılan bu adım, hepimizin başarısıdır. Çiftçilerimizle birlikte, daha güçlü ve bereketli bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki, üretim varsa gelecek de vardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum” ifadelerini kullandı.

185 Bin Metrekarelik Araziye Ekim Yapıldı

Bakmadan Geçme