18 yiğide layık şehitlik yapılmalı

Kışlacık Köyü’nün Koruardı Mevkii’nde, işgal sırasında kurşuna dizilen 18 şehide layık bir şehitlik talep ediliyor Kalecik Beldesi ile Kışlacık Köyü arasında kalan Koruardı Mevkii’ndeki şehitlerin kabri ilgi bekliyor. 1921 yılında Yunan askerleri tarafından kurşuna dizilen, 25-40 yaşları arasındaki 18 Türk’ün temsili kabri, kireçle boyanmış bir şekilde bekliyor.YUNAN ASKERİ KURŞUNA DİZMİŞGazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Taşkın, “Benim [&hellip]

18 yiğide layık şehitlik yapılmalı

Kışlacık Köyü’nün Koruardı Mevkii’nde, işgal sırasında kurşuna dizilen 18 şehide layık bir şehitlik talep ediliyor

Kalecik Beldesi ile Kışlacık Köyü arasında kalan Koruardı Mevkii’ndeki şehitlerin kabri ilgi bekliyor. 1921 yılında Yunan askerleri tarafından kurşuna dizilen, 25-40 yaşları arasındaki 18 Türk’ün temsili kabri, kireçle boyanmış bir şekilde bekliyor.
YUNAN ASKERİ KURŞUNA DİZMİŞ
Gazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Taşkın, “Benim dedem olan Hasan Taşkın ve 17 kişi, Kışlacık’tan toplanarak, elleri bağlı biçimde bu mevkiye getirilmiş. Amcam Mehmet Taşkın, yaşı küçük olduğu için kurtulmuş. Dedem ve diğer kişiler, Yunan askeri tarafından kurşuna dizilmiş” dedi.
ELBİSELERDEN TANIMIŞLAR
Şehitlerin, üzerinde “Kışlacık Şehitliği” yazan küçük bir mezar taşıyla simgelendiğini belirten Taşkın, “Kurşuna dizilme olayından 15 gün sonra amcam ve köyün diğer sakinleri buraya gelmiş. Şehit olanları elbiselerinden tanımışlar. Buraya da bir kabir yapmışlar” diye konuştu.
GENÇLERİN ALKOL
MEKANI OLDU
Kışlacık Şehitliği’nin şu anda ilgi görmediğini dile getiren Taşkın, “Burası, aynı zamanda Kadınana Suyu’nun başlangıcına giden yol üzerinde. Akşam saatlerinde gençler, buraya gelip alkol alıyorlar. Şehitliğimizin manevi değerine sahip çıkılması için Kışlacık Şehitliği’nin büyük ve güzel bir hâle getirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme