17 yeni okul için 50 milyon

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının 4’üncü birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in idaresinde gerçekleşti. Toplantıda gündem dışı maddelerin okunmasının ardından sunum yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.Afyonkarahisar’a yeni okullar kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Dinçgez, �’de İl Özel İdaremiz, 76 derslikli, 5 okuldan oluşan bir bina yapabilmek [&hellip]

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının 4’üncü birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in idaresinde gerçekleşti. Toplantıda gündem dışı maddelerin okunmasının ardından sunum yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Afyonkarahisar’a yeni okullar kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Dinçgez, “2017’de İl Özel İdaremiz, 76 derslikli, 5 okuldan oluşan bir bina yapabilmek için 14 milyon 803 bin lira bize ödenek ayırdı. İnşaAllah onları da 2017 yılı yatırım programı onaylandıktan sonra yapmaya çalışacağız. Bu yatırımın üzerine 12 okul için Bakanlığımız’dan 36 milyon 301 bin lira talep ettik. Bu bütçeyi de onaylatabilirsek, 2017 yılında Afyonkarahisar’da hiçbir şekilde ikili öğretim yapan okulumuz kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.
FATİH MAHALLESİ’NDE
3 BİN METREKARELİK ALAN
Dinçgez, Uzlaşma Komisyonu ile birlikte yapılan faaliyetleri de anlattı. Dinçgez, “Bu sene bize 8 milyon 837 bin lira para, sizin de imzalarınızla ayrıldı. Biz önceliklerine göre işleri planlıyoruz. Biz 2016 yatırımlarında toplam 20 tane işi planlamaya almıştık. Bu 20 işten toplam 12 tanesinin ihalesi yapılmış. 8 tane işin de ihalesi en kısa zamanda yapılarak çocuklarımız okullarına kavuşacaklardır.30 Eylül 2016 tarihinde Uzlaşma Komisyonu ile birlikte bağışçılarla bir toplantı yaptık. Merkez Fatih Mahallesi’nde, toplam 8 bin 121 metrekarelik taşınmazdan 3 bin 305 metrekaresini uzlaşarak imza altına aldık. Orada Osman Atilla Okulu’nun biraz sıkıntısı var, onu çözmeye çalışacağız. Hisarbank 100’üncü Yıl Okulu’nun problemini çözmek için çalışma yapıyoruz” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

OKUL MÜDÜRLERİNE KİTAP UYARISI
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, Milliyetçi Hareket Partisi Evciler İGM Üyesi Halis Bal’ın okulların kütüphanelerinin zenginleştirilmesi konusundaki sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Okul müdürlerimiz, okullarına ne kadar sahip olur ve okullarını ne kadar zenginleştirebilirse, okul kütüphaneleri de o kadar zengin olabilecektir. Biz, ders kitaplarını ücretsiz verebiliyoruz, çocukların kültürel faaliyetlerini artıracak roman, şiir gibi kitapları henüz veremiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hassas bir dönemden geçiyor. Satılan kitapları okul müdürleri bir komisyon nezaretinde seçerlerse uygun olacaktır. Bunu hatırlatmak istedim.”

Bakmadan Geçme