• Haberler
  • Genel
  • '166 yıllık çınarı yıktılar' – Kocatepe Gazetesi

'166 yıllık çınarı yıktılar' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da Kız İmam-Hatip Lisesi'ne dönüştürülen Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, Eğitim-İş İl Temsilciliği'nden destek geldi. Eğitim-İş İl Temsilcilik Sekreteri Mehmet Şahin, hükümetin Öğretmen Liseleri'ni kapatarak 166 yıllık bir geleneği ortadan kaldırdığını belirtti Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Kız İmam-Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesinin ardından 'sessiz okuma eylemi'ne başlayan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine Eğitim-İş İl Temsilciliği'nden destek geldi. Okullarının kapatılmaması için [&hellip]

“166 yıllık çınarı yıktılar”

Afyonkarahisar’da Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülen Anadolu Öğretmen Lisesi’ne, Eğitim-İş İl Temsilciliği’nden destek geldi. Eğitim-İş İl Temsilcilik Sekreteri Mehmet Şahin, hükümetin Öğretmen Liseleri’ni kapatarak 166 yıllık bir geleneği ortadan kaldırdığını belirtti

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin ardından “sessiz okuma eylemi”ne başlayan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine Eğitim-İş İl Temsilciliği’nden destek geldi. Okullarının kapatılmaması için Anıtpark’ta 3 günde 1500 imza toplayan öğrencilerin yanına giderek basın açıklaması yapan Eğitim-İş İl Temsilcilik Sekreteri Mehmet Şahin, hükümetin Öğretmen Liseleri’ni kapatarak 166 yıllık bir geleneğe son verdiğini belirtti. Şahin, “16 Mart 1848’de Darül Muallimin-i Rüşdi ismi ile eğitime başlayan öğretmen okulları, 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Anadolu Öğretmen Liseleri’ne dönüşmüştür. Anadolu Öğretmen Liseleri’nin kapatılmasıyla 166 yıllık dev bir çınarı yıktılar” dedi.
YENİ BİNA YAPILMALI
Afyonkarahisar’da kimsenin İmam-Hatip Lisesi açılmasına karşı olmadığını, ancak şehrin en başarılı okulunun kapatılmasına anlam veremediklerini belirten Şahin, “İmam-Hatip Liseleri’ne asla karşı değiliz. İhtiyaç varsa açılmalıdır. Ama buradan sormak istiyoruz: Yeni bir İmam-Hatip Lisesi açmak için yei bir bina yapmaya devletimizin gücü yok mudur da Afyonumuzun en güzide okulunun kurum kimliği silinmek istenmektedir?” ifadelerini kullandı.
YETKİLİLER AÇIKLASIN
Yetkilileri, kamuoyuna açıklama yapmaya davet eden Şahin, basın açıklamasına şöyle devam etti:
“Böylesine başarılı bir eğitim kurumunu ortadan kaldırmak kime fayda sağlayacaktır? Yetkililerin bu karardan geri adım atmalarını ya da çıkıp bu kararı velilerin ve öğrencilerin gözlerine bakarak açıklamalarını bekliyoruz. Kamuoyuna açıklasınlar, biz böylesine başarılı bir eğitim kurumunu şu nedenle kapatıyoruz desinler. Açıklayamazlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme