• Haberler
  • Genel
  • 1513 Metredeki Milli Park Doğasıyla Hayran Bırakıyor

1513 Metredeki Milli Park Doğasıyla Hayran Bırakıyor

1513 metre yükseklikte bulunan bu milli park doğa ile huzuru bir arada sunuyor

Spil Dağı Millî Parkı, Türkiye’nin Manisa ve İzmir il sınırları içinde yer alır ve Spil Dağı ve çevresini kapsar. 22 Nisan 1968’de millî park ilan edilmiştir ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’ne bağlıdır. Zirveye yakın “Atalanı” mevkisi de parkın bir parçasıdır. Osmanlı döneminden beri atlar burada yılkıya bırakıldığından, bölge doğal bir at yaşam alanı haline gelmiştir. Spil Dağı, 1969 yılında millî park statüsünü kazanmıştır ve jeolojik, morfolojik, arkeolojik ve mitolojik özellikleriyle önemli bir rekreasyon alanıdır.

Mitolojik olarak Kybele, Niobe, Tantalos ve Pandareos ile ilişkilendirilen Spil Dağı’nın eteklerinde Tantal Kalesi kalıntıları, bereket tanrıçası Kybele’nin rölyefi, Niobe Ağlayan Kaya ve Bizans Dönemi’ne ait Magnesia Kalesi’nin kalıntıları bulunur. Dağın en ünlü bitkisi, kümeler halinde yetişen Spil ya da Manisa Lalesi’dir ve Osmanlı döneminde İstanbul’a götürülmüş, bir döneme adını vermiştir.

Panoramik açıdan çeşitli manzaralar sunan Spil Dağı’nın farklı noktalarından Manisa’nın kuşbakışı manzarası, İzmir Körfezi, Yunt Dağları ve Aliağa Körfezi görülebilir. 1995 yılında turizm merkezi ilan edilen ve milli parkın asıl gelişim bölgesi olan Atalanı Mevkii’nde dağ evleri, piknik alanları, oyun alanları, bir kır kahvesi ve lokanta bulunmaktadır. Günübirlik kullanımın yanı sıra, ziyaretçiler kendi çadır ve karavanlarıyla kamp yapabilir veya rezervasyon yaptırarak dağ evlerinde konaklayabilirler. Ayrıca, toplam 128 yatak kapasiteli dağ evlerinde dört mevsim kalmak mümkündür.

Bakmadan Geçme