15 yıl sonra kuzeniyle aynı kaderi paylaştı

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki bölücü terör örgüt mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün, Sinanpaşa ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Fevzi Algönül’ün 1997’de şehit olan Veysel Tekeli’nin kuzeni olduğu belirtildi ACI HABER BABA OCAĞINI YASA BÜRÜDÜTerör örgütü mensuplarının Hakkari Çukurca’daki Işıklı Jandarma Karakolu ile Gazitepe Üs Bölgesi’ne ağır silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı [&hellip]

15 yıl sonra kuzeniyle aynı kaderi paylaştı

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki bölücü terör örgüt mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün, Sinanpaşa ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Fevzi Algönül’ün 1997’de şehit olan Veysel Tekeli’nin kuzeni olduğu belirtildi

ACI HABER BABA OCAĞINI YASA BÜRÜDÜ
Terör örgütü mensuplarının Hakkari Çukurca’daki Işıklı Jandarma Karakolu ile Gazitepe Üs Bölgesi’ne ağır silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı düzenlenen saldırıya anında karşılık vererek, bölücü örgüt mensuplarının hain emellerine ulaşmasına izin verilmedi. Çatışmada 22 yaşındaki Sinanpaşalı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül şehit düştü. Sinanpaşa Kaymakamı Erhan Günay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Yarbay Salih Akbaş ve Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse’nin ulaştırdığı acı haberi alan şehit yakınları göz yaşlarına boğuldu.
ŞEHİT EVİNE
DEV TÜRK BAYRAĞI
Şehidin babası Kudret ile annesi Nurten ve şehitle aynı adı taşıyan dedesi Fevzi’nin ayakta durmakta zorlandığı şehit evinde 112 Acil Servis ekipleri aileyi sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin evinin bulunduğu sokak Türk Bayrakları’yla donatılırken, şehidin evine de kocaman bir Türk Bayrağı asıldı. 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’nda görev yapan tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün, iki yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.
KUZENİ DE ŞEHİT
Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün şehadet haberinden 15 gün önce 10 günlük iznini geçirmek üzereye Sinanpaşa’ya geldiği öğrenildi. İzninin bitmesiyle 4 gün önce birliğine geri dönen Algönül’ün kuzeninin de şehit olduğu ortaya çıktı. Şehit Algönül’ün kuzeni Veysel Tekeli 1997 yılında Şırnak’ta şehit düşmüştü. 15 yıl sonra kendisi de şehadete ulaşan Algönül’ün cenazesi buğün öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla birlikte şehit kuzeninin yanında toprağa verilecek.
BALKANLIOĞLU, “ALLAH
MİLLETİMİZE BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”
Şehit evini ziyaret ederek taziyede bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, baba Kudret Algönül’le bir süre sohbet etti.
Emniyet mensuplarının bölücü terör örgütüyle kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor.” dedi. Algönül Sinanpaşa’nın 19’uncu, Afyonkarahisar’ın ise 238’inci şehidi oldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme