15 Temmuz’da defter kapandı, hesap verecekler

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunusuven, haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken ile kameraların karşısına geçti. Yurdunuseven, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne destek verenlerden hesap sorulacağını belirterek 󈫿 Temmuz gecesi tabiri caizse kıyamet koptu. Soruşturmalar yapılacak, gerçeği görmüş olabilirler. Bu saatten sonra defter kapandı, tövbe kapısı kapandı. Bunun hesabını verecekler” dedi.OHAL, SIKIYÖNETİM [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunusuven, haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken ile kameraların karşısına geçti. Yurdunuseven, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne destek verenlerden hesap sorulacağını belirterek “15 Temmuz gecesi tabiri caizse kıyamet koptu. Soruşturmalar yapılacak, gerçeği görmüş olabilirler. Bu saatten sonra defter kapandı, tövbe kapısı kapandı. Bunun hesabını verecekler” dedi.
OHAL, SIKIYÖNETİM DEĞİLDİR
Olağanüstü Hal uygulamasının demokrasinin tam olarak yerine oturması için önemli olduğunu aktaran Yurdunuseven, “Olağanüstü Hal, sıkıyönetim değildir. Demokrasinin oturması için yapılan bir uygulamadır. Gerekli soruşturmalar yapılacaktır. Memurların bir kısmı sadece açığa alınmıştır. Açığa alınan memurlar hakkında soruşturma yapıldıktan sonra gerekli karar verilecektir” diye konuştu.
SORUŞTURMADA
ADİL DAVRANILACAK
“Birbirini sevmeyen herkes, ‘Şu adam FETÖ’cü’ diyebilir mi” sorusuna cevap veren AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, soruşturma ve yargılama sürecinde adaletli bir şekilde davranılacağını söyledi. Yurdunuseven, “Darbe Girişimi’nin olduğu günün sabahı 2 binin üzerinde kişi gözaltına alındı. İlgili bakanlıklar zaten bu yapılanmaya karşı bir hazırlık yapıyordu. Soruşturmada kişilerin daha önceki bağlantıları, Darbe Girişimi’ne destek verip vermediği, sosyal medyadaki paylaşımlarına kadar pek çok konu araştırılacak” dedi.
BASIN, ÖNEMİNİ İSPATLADI
Basın mensuplarının da Darbe Girişimi’nin önlenmesinde rol oynadığına dikkat çeken Yurdunuseven, “Basın önemini terörist kalkışmada bir kez daha yaşadık. O gece Sayın Cumhurbaşkanımız televizyon ve telefon vastasıyla halkımıza ulaşmasaydı, bugün çok farklı bir durum olabilirdi. İkinci bir emre kadar Demokrasi Nöbeti’ni tutacağız. Her yeni belgede darbe kalkışmasının ne kadar ağır ve planlanmış bir şey olduğunu görmeye başladık” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme