Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Turan Civelek

15 TEMMUZ – Kocatepe Gazetesi

Turan Civelek 16 Temmuz 2018 Pazartesi 13:24:36
 

Tarihte öyle anlar vardır ki, Milletlerin kaderini tümüyle değiştirmiştir. “Talas savaşında Türk’lerin Çin’e karşı Arap’ların yanında yer alması ve İslamiyet’le tanışmaları, Malazgirt muharebesi sonucunda Anadolu’nun Türk’lere yurt olması, Ulu Hakan Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethi ile bizansın sonunun gelmesi, Türk’lerin avrupa’daki ilerleyişlerinin hız kazanması, Çanakkale Zaferi ile Milli ruhun yeniden şahlanışı, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve sonucunda Milli Mücadelenin başlaması ve emperyalist zihniyetin Türk vatanından ebediyen sökülüp atılması” bunlara örnek verilebilir.
Günümüze geldiğimizde ise, önemli bir an daha yaşanmıştır ki, tarihe bir Milletin varlığının devamı noktasında ne derecede azimkar ve fedakar olabileceğinin notunu, bir kez daha ve altın harflerle düşmüştür. Bir grup kendini bilmez hainin tanklı, uçaklı saldırıları ile başlayan 15 Temmuz gecesini, büyük Türk Milleti, vatanına sahip çıkarak, aydınlığa ve bir zafer ve demokrasi gecesine dönüştürmüştür. Akıl tutulması yaşayan hainler, o gece yüce Türk Milletini esir edebilecekleri yanılgısı ile saldırmışlar ve cevabı yine Milletin kendinden almışlardır.
Türk Halkı Devletini, Toprağını ve Bayrağını bu tezgaha kurban vermemiş, 251 vatan evladı, canları pahasına, varlığımızın devamını bir kez daha tesis etmişlerdir. Binlerce 15 Temmuz Gazimiz de, tıpkı Şehitlerimiz gibi, Türk Milletinin mevcudiyetini borçlu olduğu asil kahramanlar arasındaki yerini almıştır.
İhanet gecesini Demokrasi ve Milli Birlik gününe çeviren Türk Milletinin yiğit evlatlarını unutmamak ve unutturmamak, şüphesiz, tarihimize karşı sorumluluğumuzdur. Türk Halkı 15 Temmuz gecesi tam anlamıyla bir Millet olduğunu tüm cihana ilan ederken, aynı zamanda arasındaki kardeşlik bağlarını da sağlamlaştırmış ve Milli benliğini ve birliğini perçinlemiştir.
15 Temmuz gecesi, sadece insanlarımız değil, Milli kimliğimizin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi de bombaların hedefi olmuş ve bir kez daha Gazi unvanını almıştır.
Aslında detaylı düşünüldüğünde, “fetö” nün bu hain darbe girişiminin, Türk Milletini tarihten silme ve bir yok etme hareketi olduğu görülecektir. İçinden çıktığı Millete ihanet edenler, Milli Egemenliğimizin sembolü olan Gazi Meclis üzerine yağdırdığı bombalarla bu niyetlerini açıkça ortaya koymuştur. Hangi zihniyete hizmet ettiği belli olan bu hainlerin, Türk Devletini içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklemek ve işgalinin önünü açmak için bu girişimde bulundukları alenidir.
Kağıt üzerinde, kendi minvalleri dahilinde düşündükleri için, Türk Milletini iyi analiz ettiğini ve her ayrıntıyı detaylı biçimde planladığını düşünenler, Halkımızın dik duruşunu hesap edememiş ve Yüce Türk Milletinin sillesini bir defa daha ve en ağır şekli ile yemişlerdir. Halbuki tarih aziz Milletimizin zaferlerini ayrıntıları ile vermektedir. Ders almasını bilmeyenler bu son destanı iyi okumalıdır. Aklından farklı şeyler geçirenler tarihi artık öğrenmelidir. Unutulmamalıdır ki, Türk Milleti’nin sabrı tükenmiştir. Ve sonuna kadar Devletine ve Milletine sahip çıkma azmindedir.
Hayal aleminde yaşayan ve Türk-İslam ülküsünü iyi kavrayamamış olanlar, Türk’e karşı girişecekleri her hareketin ağır bir sonucu olacağını artık görmelidir.
Türk Milleti devrin hiçbir döneminde yurdu için can vermekten, Şehit ve Gazi olmaktan geri durmamıştır.
15 Temmuz gecesinde, kahramanca ve ardını düşünmeden, Vatanı için işgalcilerin karşısında dimdik duran Türk Milletinin aziz evlatlarına, Milli ve Yerli Yöneticilerine, Gazilerimize ve Şehitlerimize bir kez daha minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. Kanları ile destan yazan tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Yüce Allah Vatanımızı, Devletimizi ve Milletimizi her daim korusun ve yüceltsin!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti