'15 Temmuz Bizim Yeni Çanakkalemiz'

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8'inci yıldönümünde yaşananları Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen detaylarıyla yorumladı

KONFERANS YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) iş birliğinde

“15 Temmuz’un 5N 1 K’sı” konulu konferans düzenlendi. AKÜ ANS Kampusu Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, Afyonkarahisar Cumhuriyet  Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş,  AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, Baro Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar, il müdürleri, şehit yakınları ve gaziler ile AKÜ ve AFSÜ akademik ve idari personeli katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün öğleden sonra AKÜ ANS Kampüsü AKM’de “15 Temmuz’un 5N 1K’sı” adlı konferans programı gerçekleştirildi. Programın Moderatörlüğünü AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Demir yaptı. Konferansı Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen verdi.

Haber

“HAİN GİRİŞİM MİLLETİMİZİN NET TAVRI İLE ENGELLENDİ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konferans programının açış konuşmasını AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş yaptı. Rektör Okumuş, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “15 Temmuz hain darbe girişimini Türkiye düşmanlarının ete kemiğe bürünmüş hali olarak hala hissediyoruz. Tüm bunları milli hafızamızın bir parçası olarak gelecek nesillere aktaracağız. Allah’a çok şükür ki, milletimizin net tavrı ile 15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin net tavrı ile engellendi. Böylece Türk tarihinde bir dönüm noktası daha yaşandı.”

Haber

“15 TEMMUZ BİZİM YENİ ÇANAKKALEMİZ”

Programın ikinci konuşmasını AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yaptı. Rektör Karakaş, şöyle konuştu: “Ülkemizin bereketli toprakları 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i  henüz 15’inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı bıyıkları yeni terlemiş olan Abdullah Tayyip Olçok ve Erol Olçok, gibi ve daha yüzlercesini bağrından çıkarmıştır. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemiz, yeni Dumlupınar’ımız ve yeni Sakaryamızdır. Darbelerin,  müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet 15 Temmuz’da şahlanarak iradesine sahip çıktı.”

Haber

“ÖRGÜT KENDİNİ AÇIK ETMEDİ”

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, 15 Temmuz’un 5N1K” sı adlı konferansında şu ifadeleri kullandı: “FETÖ kendisine aidiyet sağlamak için 13-14 yaşındaki ekonomik durumu kötü, zeki, çalışkan çocukları özel eğitim,  dershane v.s ile istedikleri gibi eğiterek yönetmiştir. Hain darbe girişimi öncesi ülkemizde arka arkaya olan olaylar herkesçe malumdur. Günümüzde de İsrail, Rusya da yaşananlarda, Türkiye’nin iç ve dış dinamikleri açısından bir sürecin ötelendiğini görüyoruz. Türkiye’nin yaptığı Zeytin Dalı Barış

Harekatı ve tüm harekatlar ülkemizin sınır güvenliği için çok önemlidir. Bu terör örgütünün en önemli özelliklerinin başında kendini açık etmemesi gelir.” İşçimen, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ve sonrasında yaşananları detaylarıyla anlattı.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme