'15 Temmuz bir gece yaşananlardan ibaret değil'

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, TBMM'de 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Özel Birleşiminde konuşma yaptı.'ONLARIN ZIRHLARI VARSA, BİZİM DE KUTLU BİR HAKKIMIZ VARDIR'Uysal, şunları kaydetti: '15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsünün yıldönümünde bu özel oturum vesilesiyle sizleri saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz Darbe Teşebbüsüyle 27 Mayıs 1960 Darbesi ile başlayan unutmak istediğimiz [&hellip]

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, TBMM’de 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Özel Birleşiminde konuşma yaptı.
“ONLARIN ZIRHLARI VARSA, BİZİM DE KUTLU BİR HAKKIMIZ VARDIR”
Uysal, şunları kaydetti: “15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsünün yıldönümünde bu özel oturum vesilesiyle sizleri saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz Darbe Teşebbüsüyle 27 Mayıs 1960 Darbesi ile başlayan unutmak istediğimiz kara aylar, kara günler ve kara anlara bir yenisi daha eklendi. Üç sene evvel, milletin namusunu korumakla mükellef namluları millete çeviren bir ihanet hareketi, bizden 252 insanımızı aldı. Hainlere yara olan, vatana zırh olan binlerce insanımız yaralandı. Ömer Seyfettin diyor ya hani; “Onların zırhlıları varsa bizim de kutlu bir hakkımız vardır. Ve onların zırhlılarından daha kuvvetlidir” diye. 15 Temmuz Ömer Seyfettin’in verdiği misalin tezahürüdür. Vatanı kutlu bir hak, demokrasiyi kutlu bir dava bilenler, vatan ve millet sevgisini memleketine zırh yapmış kahramanlar; zırhlıların arkasına sığınan hainlere, binlerce yıldır Türk düşmanlığı yapan, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yapan, her zaman masanın altında sakladıkları ve fırsat bulduklarında masanın üzerine koydukları “Sevr” ve benzeri düşünceleri ortaya koyan merkezlere galip gelmiştir.”
“DARBECİLER NİCE
HUKUKSUZLUKLA BİNLERCE
İNSANIMIZI İSTİKBALİNDEN ETTİLER”
“15 Temmuz bir gece yaşananlardan ibaret değildir.” diyen Uysal, “15 Temmuz Darbe Girişimi dediğimizde bir “an”dan değil koca bir zamandan bahsettiğimizin bilinmesi gerekir. 15 Temmuz, öncesinde kurulan kumpaslarla, kurmaca mahkemelerle, başka isim ve şekillerde yaşanan darbenin, eğitimden yargıya yaşanan kadrolaşmanın, siyasi mühendisliklerin, liyakati yok edip devlet içinde örgütlenmenin, velhasıl “Devleti ele geçireceğiz” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağışıklık sisteminin çökertilmesinin son silahlı ayağıdır. Darbeciler 15 Temmuz’da silahları ile can almış, öncesinde ise soru çalarak, adam kayırarak, memuriyette listeler hazırlayarak, bürokraside ve siyasette tuzaklar kurarak, maalesef bugüne miras bıraktıkları fişlemeleri yaparak ve nice hukuksuzlukları icat ederek binlerce insanımızı istikbalinden etmiştir. 15 Temmuz, bir hain örgütlenmenin devleti teslim, milleti esir almak için son ve hamd olsun başarısız girişimidir. Bu coğrafyada bir asır evvel siyasi kadastro geçirilerek yapılmak istenen fakat başarılamayan “Türk Milleti’nin kendi kaderini kendi tayin etme” yeteneğinin elinden alınma teşebbüsüdür.” ifadelerini kullandı.
“DEMOKRASİNİN
HAYAT BULMASI İÇİN BİR İMKANIMIZ VARDIR”
15 Temmuz gecesinden ders çıkartılması gerektiğini ifade eden Uysal, “Bugün halis bir şekilde şehitlerimizi anmanın, darbeleri lanetlemenin tek ve geçerli yolu, 15 Temmuz’a gidilen süreçten, o geceden ders çıkarmak; istikrarlı, adil ve bizim devlet geleneğimizin esası olan ‘devlete talip olanların servete ve marifete talip olamayacağı’ anlayışıyla mücadele etmekten geçiyor. Hayatını kaybeden, şehadete erenleri geri getirme imkanımız yok ancak can verdikleri demokrasi için, demokrasinin hayat bulması için bir imkanımız vardır. Sözlerimin sonunda başta cumhuriyetimiz kurucusu Mustafa Kemal Atatürk -kurtuluş mücadelesinin kahramanlarını ve şehitlerini, 15 Temmuz da canlarıyla vatan toprağının ve demokrasimizin hamuruna karışan şehitlerimizi, idrakimizde yaşayan Demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes ve kader arkadaşlarını, bize şüheda fışkıracak toprakları emanet eden terörle mücadelede can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yadediyorum. Gazilerimize şükran duygularımla sağlıklı bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme