1,5 kilometrelik termal kuyu açılacak

Afyonkarahisar Gazlıgöl beldesinde 1,5 kilometrelik yeni bir termal kuyu açmak için çalışma başlatıldı Başkanlığını İhsaniye Kaymakamlığı’nın yaptığı ve yatırımcıların bir araya gelerek kurduğu Gazlıgöl Jeotermal Şirketi (GAZJET) tarafından açılacak kuyu sayesinde su kullanımının tek elden sağlanması hedefleniyor. İhsaniye Kaymakamı aynı zamanda Gazjet Başkanı Ömer Faruk İlhan düzenlediği basın toplantısında Gazlıgöl'e yönelik çalışma ve projelerini anlattı. [&hellip]

1,5 kilometrelik termal kuyu açılacak

Afyonkarahisar Gazlıgöl beldesinde 1,5 kilometrelik yeni bir termal kuyu açmak için çalışma başlatıldı

Başkanlığını İhsaniye Kaymakamlığı’nın yaptığı ve yatırımcıların bir araya gelerek kurduğu Gazlıgöl Jeotermal Şirketi (GAZJET) tarafından açılacak kuyu sayesinde su kullanımının tek elden sağlanması hedefleniyor.
İhsaniye Kaymakamı aynı zamanda Gazjet Başkanı Ömer Faruk İlhan düzenlediği basın toplantısında Gazlıgöl’e yönelik çalışma ve projelerini anlattı. Afyonkarahisar’ın en büyük termal kuyusunu açarak su kullanımını tek elden sağlanacağını belirten İlhan, “Biz Gazjet olarak Gazlıgöl termal havzasına zarar veren, sağlıksız olarak açılan bütün kuyuları kapatacağız. Yatırımcılar, Gazjet’ten taahhüt almadıktan sonra yatırım yapamayacak. Hiç kuyusu olmadığı halde devre mülk satanlar vardı. Vatandaşların mağdur olmaması, yatırımcıların zarar görmemesi için böyle bir karar aldık” dedi.
Gazlıgölde artık devre mülk yatırımına izin vermeyeceklerini, beş yıldızlı otel yatırımına izin vereceklerini belirten İlhan, kontrolsüz büyümenin hem Gazlıgöl’e hem Afyonkarahisar’ın imajına zarar verdiğini anlattı.
İhsaniye’nin tek zenginliğinin termal olmadığını tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu Frig Vadisi’nin de kültürel bir zenginlik olduğunu ifade eden İlhan, sağlık turizmi ile kültür turizmini birleştirerek yeni bir değer üretmeye çalıştıklarını dile getirdi. İlhan, Zafer Havalimanı’nın açılmasının ardından yatırımcılarını bu bölgeye gözünü dikeceğini belirterek, “Ancak bölgede kontrolsüz bir termal tesis yapılaşması var. Merkezde termal su dağıtım sistemi tel elden sağlanmalı. Hazine parsellerli üzerine hayali devre mülk yapıp satarak vatandaşlarımız mağdur ediliyordu. Biz bunların önüne geçtik. Bölgede termal tesislerin ve alt yapısının gelişmesi adına çalışmalarımız sürecek”dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme