Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15. Füze Üs Komutanlığı’na yer tahsis edildi

İl Genel Meclisi (İGM)
15. Füze Üs Komutanlığı’na yer tahsis edildi

İl Genel Meclisi (İGM) 2016 yılının ilk toplantısını dün sabah Şuhut ilçesinin Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. İGM Başkanı Salih Sel, yeni yılın hayırlı olmasını diledi. Rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamayan Vali Hakan Yusuf Güner’i temsilen toplantıya katılan Vali Yardımcısı Erhan Günay, Vali Güner’in selamlarını iletti.
BOZKURT’TAN
 İDAREYE ÖVGÜ
Toplantıya ev sahipliği yapan Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez ve Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt katılımcılara hitap ettiler. Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, meclis üyelerini Şuhut’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İl Özel İdaresi’nin Şuhut’a ve köylerine ciddi katkıları olduğunu söyleyen Bozkurt, idarenin büyük şehir belediyesi gibi çalıştığını kaydetti. Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez ise İl Genel Meclisi toplantısının Şuhut’a hayırlı olmasını diledi. Şuhut köylerine büyük hizmetlerde bulunduklarını belirten Görükmez, geçen yıl yüz bin metrekarenin üzerinde parke taşı döşemesi yapıldığını aktardı. Üç düğün salonu, kapalı halı sahalar yapıldığını belirten Görükmez, estetik anlamda örnek teşkil edebilecek okullar inşaa edildiğini sözlerine ekledi.
PROTOL İPTALİ GÜNDEMDE
Açılış ve yoklamanın ardından toplantı gündem dışı iki maddenin okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderilmesi ile devam etti. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Sultandağı ilçesi Selçuk mahallesi sınarlarında bulunan kültür varlığı olarak tescilli Sahipata Kervansarayının İl Özel İdaresi ile Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol iptali konusu ilgili komisyonlarda değerlendirilecek.
TAHSİS GÖRÜŞÜLECEK
İl Özel İdaresi adına Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması amacıyla şartlı olarak tescil işlemi yapılan, Emirdağ ilçe sınırları içerisindeki arsa vasfında ki taşınmazın Gençlik Merkezi binası yapımı için, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğüne ön tahsisin yapılması konusu da ilgili komisyonlara rapor hazırlanması için gönderildi.
RUHSAT SÜRELERİ BELİRLENECEK
2016 yılı I a grubu Maden İşletme Ruhsat sürelerinin uzatılıp uzatılmaması için, İl Encümenine yetki verilmesi konusu ihtisas komisyonlarında değerlendirilecek. Evciler ilçesi Gökçek köyü sınırlarında bulunan, mülkiyeti maliye Hazinesine ait, tapunun 3108 parselinde kayıtlı, üzerinde 2 adet kagir, 3 katlı ve tek katlı Belediye hizmet binası bulunan arsanın satın alınıp alınmayacağı konusu komisyonlarda görüşülecek. Afyonkarahisar’da Ataköy sınırlarında bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmazların, Milli Savunma Bakanlığına 15. Füze Üs Komutanlığının yeniden yapılandırılması kapsamında kullanılması için talep edilen tahsis oybirliği ile kabul edildi. Buna göre 10 yıl süre ile tüm masrafları kendilerine ait olarak tahsis gerçekleştirilecek. Meclisin Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti