15. ATSO Spor Oyunları başladı

15. ATSO Spor Oyunları'nın açılış töreni il protokolünün katılımıyla Kocatepe Spor Kompleksi'nde bulunan Atletizm sahasında gerçekleşti   Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen 15. Spor Oyunları il protokolünün katılımıyla başladı. Törene Vali Vekili Mehmet Keklik, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda [&hellip]

15. ATSO Spor Oyunları’nın açılış töreni il protokolünün katılımıyla Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulunan Atletizm sahasında gerçekleşti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen 15. Spor Oyunları il protokolünün katılımıyla başladı. Törene Vali Vekili Mehmet Keklik, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli katıldı. 15. ATSO Spor Oyunları bu yıl ilk kez takım oyunları oynanmadan gerçekleşecek. Futbol, basketbol ve voleybol branşları olmadan yapılacak Spor Oyunları’na 100 metre koşu, 400 metre koşu, ayran içme, halat çekme, penaltı atışı, tavla, dart, bovling ve masa tenisi kategorilerine bu yıl ok atma, ayak tenisi ve hedef vurma branşları da eklendi. Bu müsabakalarla gerçekleşecek olan Spor Oyunları’na 85 işletmeden toplam 426 başvuru gerçekleştirildi.
85 İŞLETMEDEN 426 KATILIM
Oyunların açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 125’inci doğum yıldönümü olan 2006’dan bu yana her yıl geliştirerek düzenlediğimiz, üyelerimiz ve spor kamuoyunun merakla beklediği ATSO Spor Oyunları’nın 15’inci yaşını kutluyoruz. Covid-19 aşının yaygınlaşmasının ardından açıklanan normalleşme takvimi çerçevesinde Zafer Haftası kutlamaları kapsamında bu güzel etkinliğimizi tekrar yapıyoruz. ATSO Spor Oyunlarımızın içeriğinde bu yıl bazı değişiklikler yaptık. Daha önce yer verdiğimiz takım oyunları olan futbol, basketbol ve voleybol branşlarındaki müsabakaları pandemi şartları dolayısıyla bu yıl düzenleyemeyeceğiz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz 100 metre, 400 metre koşu, ayran içme, halat çekme, penaltı atışı, tavla, dart, bovling ve masa tenisi kategorilerine bu yıl ok atma, ayak tenisi ve hedef vurma branşlarını da ekledik. Tüm branşlarımıza 85 işletmemizden toplam 426 başvuru gerçekleştirildi. Bu sayı ATSO Spor Oyunları’nın merakla beklendiğinin bir göstergesidir.” dedi.
15. ATSO Spor Oyunları’nın bu yıl yapılmasında emek sağlayanlara tek tek teşekkür eden Başkan Serteser, bu yıl yine ‘Limit Sensin’ firmasıyla çalıştıklarını kaydetti. Oyunların amacını anlatan Serteser, firmalar arasındaki bağın sporla güçleneceğine inandıklarını kaydetti.
“KAZANANLAR VE KAYBEDENLER BİRBİRİLERİNİ TEBRİK ETTİ”
ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ise geride kalan 14 yılda, üye firmaların yaşadığı rekabetten örnek vererek, “Kendi aralarında rekabeti yaşarken centilmenliği de elden bırakmadı. Her karşılaşma sonunda kazananlar ve kaybedenler birbirilerini tebrik etti; sarılarak ve hatıra fotoğrafı çektirerek sahadan ayrıldılar. Bu güzel tablonun bu yıl da yaşanacağına inanıyorum. ATSO Spor Oyunlarımızın, Valiliğimiz tarafından Zafer Haftası programına alınması bize gurur veriyor. Bu vesile ile Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 99’ıncı yıldönümünde Zafer Bayramınızı kutluyorum. 2021, aynı zamanda Malazgirt Zaferi’nin de 950’nci yıldönümü. Üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bütün komutanlarımızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Gökmen Çiçek’in oyunlarda emeğinin çok olduğunu, kendisinin katılamadığını fakat selam gönderdiğini dile getiren Vali Vekili Mehmet Keklik, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 15’incisi düzenlenen ATSO Spor Oyunları’nda bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyetimi öncelikle ifade etmek istiyorum. Başta bu organizasyonu devam ettiren ve büyük emek sarf eden ATSO Meclis Başkanımıza, ATSO Yönetim Kurulu Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Afyonkarahisar Belediyemize ve bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, tüm katılımcılara da başarı dileklerimi iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
KEKLİK PERFORMANSINI
ORTAYA ÇIKARDI
Konuşmaların ardından 100 ve 400 metre koşuları yapıldı. Ayran içme yarışmalarının erkekler kategorisinde 11 ayran içen Dr. Mustafa seçen birinci oldu. Protokolün ve sivil toplum kuruluşlarının karşı karşıya geldiği Halat Çekme yarışını ise Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’in bulunduğu protokol takımı kazandı. Ardından Ok Atma yarışlarına geçildi. Antrenör desteği ile atılan ok yarışmasında da hedefleri vurabilen Keklik, protokol üyeleri tarafından alkışlandı. Penaltı atışlarına geçildiğinde de Keklik rüzgarı esti. Usta şutları ve teknik vuruşları kaleciyi avlayan Keklik, katılımcıların alkışlarını aldı.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme