14 Aralık'a yeni yorum: Katakulli Operasyonu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bütçesi hakkında yaptığı konuşmada 14 Aralık Operasyonu'nu 'Katakulli Operasyonu' diye tanımladı Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bütçesi hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yaptı. Toptaş, 'Yolsuzluk, hırsızlık, karapara aklama,rüşvet,700 milyarlık saat, ayakkabı kutusu, para kasaları, oğlum [&hellip]

14 Aralık’a yeni yorum: Katakulli Operasyonu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bütçesi hakkında yaptığı konuşmada 14 Aralık Operasyonu’nu “Katakulli Operasyonu” diye tanımladı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bütçesi hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaptı. Toptaş, “Yolsuzluk, hırsızlık, karapara aklama,rüşvet,700 milyarlık saat, ayakkabı kutusu, para kasaları, oğlum daha sıfırlayamadın mı? Konuları ile ilgili 17-25 Aralık yolsuzlukları anma haftasında, yaşanılanları perdeleme amacı da taşıyan 14 Aralık katakulli operasyonu ile ilgili bazı saptamalarımı da herkesin ibret alması için sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.
“KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜ”
2007 yılında Ergenekon soruşturmasını destekleyenlerin bugün gözaltına alındığına dikkat çeken Ahmet Toptaş, “12 Haziran 2007 yılından sonrası bu ülkede Ergenekon adı altında bir operasyon başlatıldı. Bu ülkenin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin generalleri, subayları, aydınları, gazetecileri, bilim adamları gece yarısı operasyonları ile göz altına alındı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ terör örgütü lideri olarak içeriye tıkıldı. Sonra Balyoz, Ayışığı, Sarıkız, Casusluk, ad buldukça yakıştırılan operasyonlar dalga dalga bu ülkenin üzerine birer karabasan gibi çöktü” dedi.
“DÜŞÜNCELERİNE KATILMIYORUM AMA…”
Parti olarak demokrasiden yana tavır koyduklarını belirten Toptaş, “Biz o kumpaslar kurulduğunda da hep demokrasiden ve hukuktan yana tavır koyduk. Hukuka aykırı tüm uygulamaların, baskıların karşısında durduk. Biz bugün yine haksız, hukuksuz uygulamaların, karşısında da, sonuna kadar hakkın, hukukun, masumun ve mağdurun yanın da olacağız. Biz toplumu Vandallar, barış elçileri diye bölüp, bizden yana olmayınca barış elçisi dediklerimize haşhaşi diyenlerden değiliz. Biz hiç kimseyi ötekileştirenlerden değiliz. Biz ‘Senin düşüncelerine katılmıyorum; ama düşüncelerini özgürce ifade edebilmen için hayatımı bile verebilirim’ diyenleriz” ifadelerini kullandı.
“AKP SİYASİ ÖMRÜNÜ TÜKETTİ”
Toptaş, şöyle devam etti:
“Ülkenin bir tarafında terör örgütünün mahkemeler kurmasına, vergi toplamasına, polis teşkilatı kurmasına fırsat verenler mi memleketin emniyet ve asayişini sağlayacaklar? Kamu İhale Kanununu 30 defada 113 maddesini değiştirip, millete küfredenlere memleketin varlıklarını peşkeş çekenler, ülkemizde 11.5 milyon insanın aylık geliri 326 liranın altında iken Japonya’dan bile fazla dolar milyarderi yaratanlar mı? Emekliyi, memuru, işçiyi namerde muhtaç edenler mi? Milyonlarca işçiyi taşerona köle edenler mi? Artık AKP siyasi ömrünü tüketmiştir. Türk toplumunun AKP’ye değil barışa, huzura, ahlaka, işe ve ekmeğe, adalete ihtiyacı vardır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme