• Haberler
  • Genel
  • 14 Aralık'a 3'üncü protesto – Kocatepe Gazetesi

14 Aralık'a 3'üncü protesto – Kocatepe Gazetesi

Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'na 14 Aralık'ta yapılan operasyon, dün de Afyonkarahisar Adliyesi önünde protesto edildi. Protestoya Aktif Eğitimciler Derneği ile Afyonkarahisar Hür ve Sanayici İşadamları Derneği de destek verdi Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınması, üçüncü kez Afyonkarahisar Adliyesi önünde protesto edildi. Yaklaşık 1000 [&hellip]

14 Aralık’a 3’üncü protesto

Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu’na 14 Aralık’ta yapılan operasyon, dün de Afyonkarahisar Adliyesi önünde protesto edildi. Protestoya Aktif Eğitimciler Derneği ile Afyonkarahisar Hür ve Sanayici İşadamları Derneği de destek verdi

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın gözaltına alınması, üçüncü kez Afyonkarahisar Adliyesi önünde protesto edildi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı gösteride Türk Bayrağı, Zaman Gazetesi ve pankartlar taşındı. Bazı gazete okurlarının gazeteyi başlarının üzerine bağladıkları görülürken, bir gazete okuru da emniyet mensuplarına yapılan operasyonda simgeleşen ‘elleri yukarıda birleştirme’ hareketi yaptı.
“KARANLIK SAYFALARDA YERİNİ ALACAK”
Aktif Eğitim-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Türkiye’nin basın özgürlüğünde dünya ülkeleri arasında alt sıralarda olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, “Kamu çalışanları siyasi görüş ya da etkin kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır” dedi.
“ÖZGÜR BASINA
DARBE YAPILDI”
Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Şahin ise şöyle konuştu:
“Yakından tanıdığımız Zaman ve Samanyolu medya çalışanlarına yönelik, haksız olduğunu bildiğimiz operasyonlara son verilmesini, hiç kimse ve grubun hukukun üstünde olmadığının ortaya çıkmasını ümit ediyoruz. 14 Aralık operasyonunu basını susturmaya yönelik, demokrasi ve özgürlüklere, özgür basına yapılmış bir darbe olarak algılıyoruz.”
HEP BİRLİKTE DUA ETTİLER
Zaman Gazetesi İl Temsilcisi Hamit Çalış ise 3 gün boyunca eylemlerine destek veren gazete okuyucularına teşekkür etti. Konuşmaların ardından haksızlıkların sona ermesi ve Ekrem Dumanlı ile Hidayet Karaca’nın salıverilmesi için topluca dua edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme