137 bin 969 ton evsel atık bertaraf edildi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer ve Müdürlük yetkilileri, Dünya Çevre Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Okumuşer, geçen yıl 137 bin 969 ton evsel atığın bertaraf edildiğini söyledi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer ve Müdürlük yetkililerini makamında kabul etti. Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette [&hellip]

137 bin 969 ton evsel atık bertaraf edildi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer ve Müdürlük yetkilileri, Dünya Çevre Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Okumuşer, geçen yıl 137 bin 969 ton evsel atığın bertaraf edildiğini söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer ve Müdürlük yetkililerini makamında kabul etti. Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, “Afyonkarahisar’da çevre alanında önemli adımlar atılıyor. Geçen yıl Afyonkarahisar’da 137 bin 969 ton evsel atık bertaraf edildi. Bununla birlikte çöplerden elektrik üretimi noktasında da adım atıldı. 71 belediyenin çöpleri, Çevre Hizmetleri Birliği aracılığıyla toplanıyor” dedi.
ÇEVRE BİLİNCİ
ÇOK ÖNEMLİ
Afyonkarahisar’da büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğunu, bu hayvanların kesildikten sonra zaman zaman çevre kirliliğine neden olan kanlarının da bertaraf edileceğini söyleyen Okumuşer, “Hayvan yemi hammaddesinde bu maddenin kullanılması için bir tesis hizmete girdi. Artık büyükbaş hayvanların kanları da bertaraf edilecek” diye konuştu.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, çevre konusunun son derece önemli olduğunun altını çizdi. Balkanlıoğlu, çevre bilincinin gelişmesinde eğitimin de rolünün bulunduğunu kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme