𔄙,3 ton gıda israf ediliyor'

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ekmek israfının Türkiye’de hat safhada olduğunu belirtirken, Dünya’da 1,3 ton gıdanın israf edildiğini söyledi Toprak Mahsülleri Ofisi Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Nusret Özdemir ve Yücel Demircigediği Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'u makamında ziyaret ederek, “Ekmek İsrafı” konulu kampanya hakkında bilgiler aktardı. Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ziyaretten duyduğu memnuniyeti [&hellip]

"1,3 ton gıda israf ediliyor”

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ekmek israfının Türkiye’de hat safhada olduğunu belirtirken, Dünya’da 1,3 ton gıdanın israf edildiğini söyledi

Toprak Mahsülleri Ofisi Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Nusret Özdemir ve Yücel Demircigediği Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’u makamında ziyaret ederek, “Ekmek İsrafı” konulu kampanya hakkında bilgiler aktardı.
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özdemir ve Demircigediği’ne teşekkür etti. Ekmek israfının Türkiye’de hat safhada olduğunu belirten Başkan Bozkurt, Dünya’da 1,3 ton gıdanın israf edildiğini, bu israfın önlenmesi halinde dünyadaki açlık oranının en aza inebileceğini ifade etti.
Her yıl yaklaşık on milyon insanın açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybettiğini kaydeden Başkan Bozkurt, “Bu durum karşısında israfın önüne geçmek için toplumun israf konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor. İsrafın önlenmesinin dinimizce de öğütlenmiş ve israfın haram olduğunu açıkca belirtilmiştir. Böyle bir kampayayı organize eden Toprak Mahsülleri Ofisi yetkililerine teşekkür ediyorum. Şuhut Belediyesi olarak bu tür kampanyaların destekçi olacağız” dedi.
TMO yetkilileri Özdemir ve Demircigediği ise Başkan Bozkurt ve Şuhut Belediyesi’ne kampanyaya vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme