13. günde Kur'an'ın dili ve yapısı konuşuldu

Ensar Vakfı'nın düzenlediği Ramazanda İkindi Sohbetlerinin 13'ncü gün konuşmacısı AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz oldu. Uz, 'Kur'an-ı Kerimin Dil Yapısı Üzerine' konusunda sunum yaptı. Program AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nden Kadir Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.'Kur'an-ı Kerimin Dil Yapısı Üzerine' başlıklı sunumunda AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz, delillerin [&hellip]

Ensar Vakfı’nın düzenlediği Ramazanda İkindi Sohbetlerinin 13’ncü gün konuşmacısı AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz oldu. Uz, “Kur’an-ı Kerimin Dil Yapısı Üzerine” konusunda sunum yaptı. Program AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Kadir Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
“Kur’an-ı Kerimin Dil Yapısı Üzerine” başlıklı sunumunda AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz, delillerin Kur’an-ı Kerimin hem söz hem de yazılı olarak günümüze kadar ulaştığını belirtti. Uz şöyle konuştu: “Kur’anın yazıya geçirilmesinde ki en önemli sebeplerden bir tanesi de Hz. Peygamberin (SAV) Kur’an-ı Kerimin hem hafızalarda hem de satırlarda yer almasına yarı bir önem vermesidir. Kendisine vahiy geldiğinde vahiy kâtiplerine Kur’an-ı Kerimi yazdırmıştır. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında Hz. Peygamberin (SAV) vahiy devam ettikçe her Ramazan ayında Cebrail (A.S) ile buluşup günümüze kadar mukabele geleneği olarak devam eden bu usulde sema ve arz yoluyla, kıraat yoluyla gerçekleştirilen yazının teyidi ve tasnifi mahiyetinde Cebrail (A.S) ile bir alışveriş gerçekleştirilir. Vahiy kâtiplerinin yazdığı ayetlerde eğer hata varsa Cebrail (A.S) bunları düzeltir, Peygamber Efendimiz de (SAV) hem yazıda hem de hafızalarda yer alan hataları düzeltir veya teyit ederdi.”  
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme