13 bin kişiye afet eğitimi verildi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı birimler, 2011’de pek çok başarıya imza attı. Özellikle Van’da meydana gelen depremin ardından Türkiye’nin gündeminde haklı bir yer bulan ekipler, toplam 13 bin kişiye de eğitim verdi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı birimler başarılı bir yılı geride bıraktı. Müdürlük’e bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik [&hellip]

13 bin kişiye afet eğitimi verildi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı birimler, 2011’de pek çok başarıya imza attı. Özellikle Van’da meydana gelen depremin ardından Türkiye’nin gündeminde haklı bir yer bulan ekipler, toplam 13 bin kişiye de eğitim verdi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı birimler başarılı bir yılı geride bıraktı. Müdürlük’e bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Planlama Zarar Azaltma ve İyileştirme Şube Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Seferlerlik Şube Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin çalışmaları göz doldururken, kamuoyunun yakından ilgilendiği çalışmalar, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından yapıldı.
Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2011 yılında 32 trafik kazasından 76 kişiyi yaralı ve 23 kişiyi ölü olarak çıkarttı. Birlik’e bağlı ekipler, 2011 yılında; 66 okul ve 20 kurumdan toplam 13.305 kişiye eğitim verdi.
Göçük, kayıp arama, sel…
Ekipler, 20 Şubat 2011’de Döğer’de meydana gelen yangında çalışmalara katılırken, 8 Ekim 2011’de de Afyonkarahisar’a bağlı Sandıklı ilçesinde meydana gelen göçükten 1 ceset çıkardı.
19 Mayıs 2011 Afyonkarahisar ve 1 Eylül 2011 Eskişehir’e bağlı Günyüzü’nde meydana gelen kayıp ihbarı sonucu arazi arama ve köpekli arama ekipleri tarafından 2 kişi sağ olarak bulundu. Su altı ve su üstü kurtarma ekibi de 2011’de faal ekipler arasındaydı. Su altı ve su üstü ekipleri Konya, Ankara’ın Polatlı ilçesinde ve Eskişehir’de meydana gelen olaylarda su altı arama faaliyeti gerçekleştirdi ve 1 kişinin cesedini çıkarttı.
Depremlerde etkin rol aldılar
Öte yandan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin 2011’de meydana gelen iki depremde de etkin rol aldığı görülüyor. 19 Mayıs 2011’de Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremde 47 personel 6 araç 2 arama köpeği ile 19 gün boyunca çalıştı ve evlerde göçük olmadığından halkın yardımı için çadır kurma görevi yerine getirdi.
Van Depremi’nde de Afyonkarahsar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla göz doldurdu. Birlik ekipleri 42 personel, 2 arama köpeği, 7 araçla kurtarma çalışmalarına katıldı ve 1 canlı 17’si ölü 18 vatandaşı enkaz altından çıkarttı. Van Depremi’nde Türkiye’nin gündemine gelen ekipler, 12 yaşındaki Ferhat’ı enkazın altından yaklaşık 5 gün sonra sağ-salim çıkarmıştı.
Biyolojik tehdide karşı KBRN
Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nün 2011’de yaptığı çalışmalardan biri de Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) ile ilgiliydi. Birlik Müdürlüğü, KBRN ekibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve devlet büyüklerinin katıldığı çeşitli protokol toplantılarında 8 ayrı ilde 13 görevde KBRN ölçüm ve keşif çalışmalarında bulundu. Ayrıca KBRN ekibi Afyonkarahisar’da meydana gelen 5 ayrı soba zehirlenmesi vakasında gaz ölçümü yaptı. KBRN ekibi, kaza yapan kimyasal madde yüklü tanker ve çevresinde kimyasal madde ölçümü yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kimyasal toz ihbarı bulunduğuna ilişkin ihbar sonrasında KBRN Dekontaminasyon ekibi bina ve personeli dekontamine ederek tahliye işlemi gerçekleştirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme