• Haberler
  • Genel
  • 12 Eylül'ün ruhu iktidarın bedeninde yaşıyor

12 Eylül'ün ruhu iktidarın bedeninde yaşıyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları için geldiği memleketi Afyonkarahisar'da konuştu. Uysal, toprağaverilen Kenan Evren'in hayata geçirdiği 12 Eylül ruhunun AK Parti iktidarının bedeninde hayat bulduğunu dile getirdi. Uysal, '12 Eylül'ün kurucu iradesinin hayatiyetinin son bulmasına rağmen, maalesef ruhu bugünkü iktidar eliyle milletimizin en canlı bir şekilde karşısındadır' dedi DP lideri Gültekin [&hellip]

12 Eylül’ün ruhu iktidarın bedeninde yaşıyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları için geldiği memleketi Afyonkarahisar’da konuştu. Uysal, toprağaverilen Kenan Evren’in hayata geçirdiği 12 Eylül ruhunun AK Parti iktidarının bedeninde hayat bulduğunu dile getirdi. Uysal, “12 Eylül’ün kurucu iradesinin hayatiyetinin son bulmasına rağmen, maalesef ruhu bugünkü iktidar eliyle milletimizin en canlı bir şekilde karşısındadır” dedi

DP lideri Gültekin Uysal memleketi Afyonkarahisar’da basın karşısına geçti. İl Başkanığı binasında Milletvekili adayları ile birlikte basının karşısına geçen GültekinUysal, iktidara 12 Eylül üzerinde yüklendi.
İktidarı kantarın ayarını bozmakla itham eden Gültekin Uysal, “Ayarını bozduğu kantar kendilerini tartmaya başladığında, bu ayarla tekrar oynama gayreti içine girdiler. Bir yanlışı beş yanlışla kapatma gayretinin, bu ülkede nelere mal olduğunu hepimiz biliyoruz. 12 yıllık zaman dilimi içerisinde Türkiye’nin kronikleşmiş hiç bir soruna el atmayacaksınız. Dün vefatı dolayısıyla 12 Eylül rejiminin bütün kalıcı kolonları üzerinde kendi varlığınızı yükselteceksiniz. Sonra dönüp millete 12 Eylül ile hesaplaştığınızı söyleyeceksiniz. Bunu ancak trajikomik bir vaka olarak nitelendirebiliriz. O nedenle Türkiye’nin bugün 12 Eylül’ün kurucu iradesinin hayatiyetinin son bulmasına rağmen, maalesef ruhu bugünkü iktidar eliyle milletimizin en canlı bir şekilde karşısındadır” dedi.
YÜZDE 10 BARAJI
12 EYLÜL’Ü AYAKTA TUTUYOR
Seçim barajının mutlaka düşürülmesi gerektiğini belirten Gültekin Uysal, barajı yüzde 3’e düşüreceklerini söyleyerek, “Burada dar gelirli vatandaşımızdan çiftçimize, emeklimize, memurumuza, emeklimize bu zaman diliminde iktidarın ekonomik tercihleriyle beraber her geçen gün mukayese üstünlüğünü yitirdiği bir sürecin sonunda borçluluk oranlarının en üst seviyeye çıktığı insanlarımızın üretemez hale geldiği bir dönemi yaşıyoruz. 12 Eylül’ün bugünkü rejimini ayakta tutmasının en büyük kaldıracı, yüzde 10 barajlı seçim sistemidir. Bugün bütün ümidini üzülerek ifade edeyim, PKK’yı bu ülkenin emniyet sübabı haline getirenlere inat, Türkiye’yi yeniden bir araya gelmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
DP lideri Gültekin Uysal’ın tepkilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan da nasibini aldı. Gültekin Uysal, “Bir kişinin hülyaları ve itirafları doğrultusunda koskoca bir ülkeye başkanlık modeli altında bir deli gömleği giydirme teşebbüsü ile karşı karşıyayız” diyerek sert çıktı. Gültekin Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü:
TSK’YI PAYANDA YAPTILAR
“Bugün Türkiye’de silahlı kuvvetlerin kendi içinde ve dışında Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada caydırıcı bir unsur olması gerekirken, kendi iradesini tökezleten kendi iradesini felce uğratan bir siyasi anlayışın Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kendisinin payandası noktasına getirme teşebbüsünü hepimiz biliyoruz. İşte bu noktada 30 yıl öncede cenazesine çıkılamayanlar örneğinde olduğu gibi, bundan 60-70 yıl evvel birinci milli şef dönemi olarak anıldığı gibi, bundan çok değil 5-10 yıl sonra bugünkü dönemde siyasi tarihe, Türk siyasi tarihine ikinci milli şef dönemi olarak geçecektir. Buna adımızı gibi inanıyoruz”
SOKAĞA ÇIKAMIYOR
Gazetecilerin DP’nin eski genel başkanı ve şu anda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu ile ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi:
“Şahsi beklentiler içinde siyaset yapanların zaman içinde böyle savrulmalar yaşadığını görüyoruz. Türkiye’de siyaset başta olmak üzere bütün değer yargılarının alt üst olduğu zaman diliminde bu tür tercihler yaptığına şahit oluyoruz. Kendisi bu partinin genel başkanı olmuş ve burada çok defa iktidar hakkında neler söylediğini biliyoruz. Kendisi şimdi Trabzon’dan milletvekili adayı ancak, buralarda söylediği sözler yüzünden sokağa çıkamaz durumdadır”
Gültekin Uysal, basın toplantısından sonra milletvekili adaylarını tanıttı ve fotoğraf çektirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme