• Haberler
  • Genel
  • 12 Eylül’ün kurulları kaldırılmadı – Kocatepe Gazetesi

12 Eylül’ün kurulları kaldırılmadı – Kocatepe Gazetesi

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12 Eylül’ün mirası ile iktidara geldiğini, 12 Eylül’denkalan kurulları kaldırmadığını söyledi Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Gürkan, toplumda 12 Eylül ya da darbelerle hesaplaşılıyor gibi bir izlenim oluştuğunu, hesaplaşmanın kısmen gerçekleştiğini söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin [&hellip]

12 Eylül'ün kurulları kaldırılmadı

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12 Eylül’ün mirası ile iktidara geldiğini, 12 Eylül’denkalan kurulları kaldırmadığını söyledi

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Gürkan, toplumda 12 Eylül ya da darbelerle hesaplaşılıyor gibi bir izlenim oluştuğunu, hesaplaşmanın kısmen gerçekleştiğini söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12 Eylül mirası üzerinde yükseldiğini, 12 Eylül 1980’de darbenin ardından Türkiye ekonomisinin li-beral politikalarla yönetildiğini hatırlatan Gürkan, “Adalet ve Kalkınma Partisi, her ne kadar 12 Eylül ile hesaplaşıyor gibi görünse de 12 Eylül’ün oluşturduğu kurumlar, aynı kalmaktadır. Bunun en güzel örneği ise Yüksek Öğretim Kurulu’dur” dedi.
Gerçek demokrasi yok
Demokrasilerde özgürlüğün hâkim olması gerektiğini hatırlatan Gürkan, “Sözde demokrasi var. Sendikalar zap-t-u rapt altında. Meslek örgütlerinin seçimlerine bile müdahale ediliyor. Bir ülkede insan hakları ve basın özgürlüğü ne kadar güçlü ise o ülke o kadar demokratiktir. Milyonlarca lira bir ke-sime dağıtılırken işçiler için her geçen gün çalışma koşulları ağırlaşıyor. Ücretler ise açlık sınırının altında. İş güvenliği denetimi yok” diye konuştu.
Özelleştirmeler memleket meselesi
Yöneticileri seçen kişilerin, ülkeyi yönetebilme kabiliyetine de sahip olduğunu vurgulayan Gürkan, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bu konuda duyarlı olmaya davet etti. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın iş, özgürlük ve barış talepleriyle kutlanacağını söyleyen Gürkan, Afyon’daki Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı mücadele yürüttüklerine dikkat çekti. Gürkan, “Özelleştirmelere karşı durması beklenen, gereken kesimlerde birliktelikten bahsedemiyoruz. Burada şunu unutmamak gerekir: Et ve Balık Kurumu’nun özelleştirilmesiyle başlayan süreç, Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesi noktasına geldi. Şeker Fabrikası, sadece şeker işçilerinin değil, çiftçinin ve tüketicinin de sorunudur. Şeker fabrikasının özelleşti-rilmesi de diğer özelleştirmeler gibi memleket meselesi olarak değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme