12 Bin 476 AKÜ'lü mezuniyet sevinci yaşadı

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde bu yıl mezun olan 12 Bin 476 mezun adına fakülte, yüksekokul, devlet konservatuarı ve meslek yüksekokullarında dereceye girerek mezun olan öğrencilere temsili diplomaları ve hediyeleri verildi Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezi'nde Afyonkarahisar protokolü, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. [&hellip]

12 Bin 476 AKÜ’lü mezuniyet sevinci yaşadı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bu yıl mezun olan 12 Bin 476 mezun adına fakülte, yüksekokul, devlet konservatuarı ve meslek yüksekokullarında dereceye girerek mezun olan öğrencilere temsili diplomaları ve hediyeleri verildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezi’nde Afyonkarahisar protokolü, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
AKÜ’den, arkadaşlarından ve hocalarından ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını belirten AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Engin Akkaya, bir okul olarak tanımladığı hayat okuluna adım attıklarını söyledi. Tüm mezunlara yeni yaşamlarında başarı dileyen Akkaya, “Çalışmaya, üretmeye, paylaşmaya ve haksızlıklarla mücadele etmeye şimdiden hazırız. Bu vesileyle ailelerimize, hocalarımıza ve yetişmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşümden geçtiğini hatırlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bilginin üretimini, kullanılmasını ve aktarılmasını daha önemli hale getirdiğine vurgu yaptı. Bilgiye erişimin kolaylaşması ve erişim için gerekli araçların toplumda kullanımının yaygınlaşmasının yanı sıra bilgi üretim imkânlarının da arttığını ifade eden Solak, “Bütün bu gelişmeler, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı arttırmıştır. Bu yeni oluşumun temel unsurlarından biri kuşkusuz üniversitelerdir. Çağdaş bir toplum olmanın gereği olan ‘analitik düşünceye dayalı bilimsel bir eğitim sistemi’ ve ‘evrensel etik değerler’ koşullarını yerine getirebilecek tek kurum olan üniversiteler, kendini yenileyebilen, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren, uluslararası arenada yer tutabilen özgün bir kurum olmalıdır.” şeklinde konuştu.
AKÜ’NÜN
110 FARKLI ÜNİVERSİTEYLE İKİLİ ANLAŞMASI VAR
Gelecekte üniversitelerin vizyonunun uluslar arası olma niteliğine göre belirleneceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ’nün bu doğrultuda, Erasmus Değişim programı kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerinden 110 farklı üniversite ile ikili anlaşma imzaladığını hatırlattı. Her yapılan değişim programlarıyla, bugüne kadar 650’yi aşkın öğrenci ve 600’e yakın personelin Erasmus değişim faaliyetlerinden yararlandığını vurgulayan Solak, “Yine çeşitli Avrupa ülkelerinden 100 öğrenci üniversitemizde öğrenim görmek üzere, 120 öğretim elemanı da üniversitemizde ders vermek ve eğitim almak üzere başvuruda bulunmuşlardır. Ayrıca 30 farklı ülkeden 300’ü aşkın yabancı öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir. 2013 yılında yeni başlayan Mevlana Değişim Programı kapsamında, Dünyadaki yükseköğretim kurumları ile öğrenci- öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmek amacı ile üniversitemizde ‘Mevlana Değişim Programı Ofisi’ kurulmuştur. Şu ana kadar Amerika, Japonya, Azerbaycan, Sri Lanka, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kırgızistan’da bulunan 10 üniversite ile protokol imzalanmıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenciler bir veya iki dönem eğitim için, öğretim elemanları ise bir haftadan üç aya kadar ders vermek için değişim yapabilecektir. Avrupa Birliği kapsamında şimdiye kadar, 30 Leonardo Da Vinci projesi, 6 Gençlik projesi, 1 Grundtvig projesi yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.
HEDEF GELECEĞİN İDEAL ÜNİVERSİTESİ
Kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağladığına değinen Solak, “çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, yeniliklere ve patent geliştirmeye birinci derecede önem veren, aktarmacılığa değil, inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, proje tabanlı araştırmalarla inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, ‘yaşayarak öğrenme’ ve ‘sürekli eğitim’ tekniklerini etkin kılabilen, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olabilmek için var gücüyle çalışmaktadır. Bu bağlamda bir taraftan üniversitemizin çeşitli fakültelerinde bölge ve ülke ihtiyaçları dikkate alınarak yeni bölümler açılırken, diğer taraftan yeni enstitü ve yeni fakültelerin kuruluşu sağlanmaktadır” diye konuştu.
MEZUNLAR BİZİM VE
AİLELERİNİN GURURU
Mezuniyetin, öğrencilerin geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu olduğunu belirten Rektör Solak, öğrencilerin kazanımlarını kullanarak üretken olacakları yeni bir yaşamın başlangıcında olduklarını vurguladı. Mezun öğrencilerin AKÜ’nün ve öğrenci ailelerinin gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Solak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında, daha aydınlık bir geleceğe taşınması sürecinde belirleyici bir rol oynayacaksınız. Bu süreçte sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme yöntemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmanızdır. Hangi işi ya da mesleği yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yapınız, gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma değer katmasına özen gösteriniz. Yapacağınız işi önemseyiniz. İşiniz, yaşamınızın büyük bir bölümünü alacaktır. Bu nedenle yaşamınızın tadını alabilmenizin yollarından biri işinizi sevmenizdir. İşinizi sevebilmenizin tek yolu ise, onun güzel ve yararlı bir iş olduğuna inanmanızdır. İşinizle ilişkiniz yaşama tutunma açısından da önemlidir. Yaşamınızda neyi sevdiğinize neye ve kime değer verdiğinize iyi karar verin. Çünkü yaşamınızın ekseni; önemsediğiniz kişi, değer, inanç ve işiniz çerçevesinde şekillenecektir.”
Mezun öğrencilere de seslenen Solak, üniversite diplomasının eğitim alınan alanda her şeyi bilmenin garantisi olmadığını hatırlattı. Diploma belirli bir sürede, belirli bilgilerin aldığının göstergesi olduğuna değinen Solak mezunlardan AKÜ ile bağlarını koparmamalarını istedi. “Bizleri ve özellikle mezunu olmaktan gurur duyacağınız Üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayınız.” diyen Solak öğrencilerden her zaman Kocatepeli ruhu ile hareket etmelerini isteyerek, öğrencilerle yaşamın her karesinde işbirliğini sürdürmeye hazır olduklarını açıkladı.
VALİ BALKANLIOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE İŞ YAŞAMI TAVSİYELERİ
Üniversite diplomasının mezunlara her şeyi sağlamayacağını hatırlatan Afyonka-rahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, öğrencilere iş hayatında bitmez tükenmez bir çaba içerisinde olmaları tavsiyesinde bulundu. Dünyanın her yerinde işini iyi yapan insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “Kamu dâhil her yerde herkes işini iyi yapan, başında bir amiri gözetmeden işini güzel yapan, iyi diyaloglar kuran, iş sahipleri ile iyi ilişki içerisinden olan, mesai arkadaşları ile iyi geçinen, amirlerine karşı saygılı ve iş üreten insanlar aranıyor. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde durum böyle. Hiç kimse böyle bir elamanı da hiçbir zaman kaybetmek istemiyor. İşini kaybedenler genelde birazcık bu hasletlerden yoksun ve hatta yetersiz insanlardır.” şeklinde konuştu.
SOLAK AFYON ve AKÜ İÇİN BİR ŞANS
AKÜ’nün aynı dönemde açılan üniversitelere göre çok ilerlemiş bir eğitim kurumu olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, son dönemde Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın bu ilerlemeye büyük katkı sağladığına değindi. Rektör Solak’ın YÖK’te Denetleme Kurulu Başkanı olmasının da AKÜ’ye büyük katkı sağladığını kaydeden Balkanlıoğlu, “Afyon ve üniversitemiz için bir şans olmuştur aslında. Gayretleri ve hükümetle kurduğu yakın temas sayesinde birçok kaynağı da üniversitemize getirmiştir. Görev yaptığım 3,5 sene içerisinde birçok binanın temelini birlikte attığımız gibi açılışında da beraber bulunduk. Her geçen gün yeni bir bölüm, yeni bir inşaat ve yeni bir gayret söz konusu.”
KEPLER COŞKUYLA ATILDI
Dereceye giren öğrencilerin tek tek çağırılarak hediye ve temsili diplomalarını aldığı törende öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Protokol üyelerinin elinden hediyelerini alan öğrenciler daha sonra sevinçle keplerini havaya attılar. Tören kokteylle sona erdi.
Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İkmal Komutanı Tuğg. İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Vekili Mahmut Karcı, Cumhuriyet Başsavcısı Âdem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı ile Afyonkarahisar protokolü katıldı.
>> Onur BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme