12.12.12 heyecanı Afyon'u da sardı

Tarihlerin bu yüzyılda son kez sıralandığı 12.12.12 heyecanına Afyonkarahisar'da da 18 çift katıldı. Tarihi günde, 19 bebek de dünyaya geldi Afyonkarahisar'da 18 çift 12.12.12 tarihinde evlenmek için belediyeye başvurdu. Tüm çiftler evlenmek için saat 12'yi isterken, belediye çiftler arası ayrımcılık olmaması için 12.00 ile 13.00 arasında nikah kıymadı. Tarihlerin sıralandığı günde evlenmek için 2 ay [&hellip]

12.12.12 heyecanı Afyon’u da sardı

Tarihlerin bu yüzyılda son kez sıralandığı 12.12.12 heyecanına Afyonkarahisar’da da 18 çift katıldı. Tarihi günde, 19 bebek de dünyaya geldi

Afyonkarahisar’da 18 çift 12.12.12 tarihinde evlenmek için belediyeye başvurdu. Tüm çiftler evlenmek için saat 12’yi isterken, belediye çiftler arası ayrımcılık olmaması için 12.00 ile 13.00 arasında nikah kıymadı. Tarihlerin sıralandığı günde evlenmek için 2 ay önce başvurduklarını anlatan Serap Yıldırım ve Fatih Cam çifti, nikahta büyük heyecan yaşadı. Nikahlarını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kıydığı genç çift, nikahlarının özel bir günde olmasını istediklerini belirttiler. Evlilik yıldönümlerinin akılda kalıcı bir tarih olmasını istediğini ifade eden damat Fatih Çam, erkeklerin evlilik yıldönümü gibi tarihleri sık unuttuğunu hatırlatarak, “Böyle unutulmaz bir tarihte evlenince evlilik yıldönümünüzü unutma gibi bir imkanınız olmaz” dedi.
Nikahta Başkan Çoban genç çifte evlilik cüzdanlarıyla birlikte üzerinde ‘12.12.12 Ömür boyu mutluluklar dilerim’ yazan bir dolma kalem kutusu hediye etti. İçinde ses kayıt özelliği bulunan kutuya, genç çift için kendi sesiyle evlilik mesajı kaydeden Başkan Çoban, günde bir kaç çiftin evlendiği Afyonkarahisar’da, 12.12.12 tarihinde 18 çiftin evlendiğini söyledi. Gün içinde birkaç sürpriz son dakika başvurusu daha olabileceğini ifade eden Başkan Çoban, evlenen tüm çiftlere mutluluklar dileyerek, mutluluklarının daima sürmesini temenni ettiğini ifade etti. Nikahta gelinin babası Muharrem Yıldırım, genç çifte bir ev hediye ettiğini açıkladı. Nikah, nikah şekeri dağıtılmasıyla sona erdi.
Afyonkarahisar’da hastanelerde de doğum heyecanı vardı. Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi’nde dün geceden beri 7 çocuğun dünyaya geldiği Afyonkarahisar’da Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi’nde de dün geceden itibaren 9 çocuk doğdu. 3 Çocuğun dünyaya geldiği Özel Fuar Hastanesi’nde de sıralı son tarihin bebekleri büyük ilgi gördüler. 12.12.2012’inin ilk bebeği Erhan ve Nurcan Altınpınar çiftinin gece saat 00:12’de dünyaya gelen bebeği oldu. Normal doğumla dünyaya gelen minik kızın doğumunu Op. Dr. Fadime Pınar Ateş yaptırdı. Altınpınar çiftinin dördüncü bebekleri olan minik kız, farklı doğum tarihiyle büyük ilgi gördü.
Fuar Hastanesi’nde dünyaya gelen bir diğer bebek ise, Hamide ve Sinan Akgül çiftinin bebeği oldu. 12.12.2012’nin ilk saatlerinde Op. Dr. Neşet Yıldırım’ın kontrolünde, sezaryen ile dünyaya gelen bebeğe İsmet Muhammed ismi verildi. Hastane personelinden ve hasta yakınlarından da yoğun ilgi gören minik İsmet Muhammed’i 11 yaşındaki ağabeyi Musa Numan’ı da oldukça mutlu etti. Mutluluklarını dile getiren Akgül çifti, “Daha doğum tarihine zaman vardı. Ancak hastaneye geldiğimizde sağlık nedeniyle sezaryen yapılması gerekti. Bebeğimizin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Bu mutluluğu tüm ailelerin tatmasını dileriz. Çocuğumuz böyle özel bir tarihte dünyaya geldiği için de çok mutluyuz” şeklinde konuştular.
Fuar Hastanesi’nde heyecanı doruğa ulaştıran üçüncü minik ise beklenen saatte gelmedi. Sancıları sıklaşan annenin bebeğini saat 12’de doğurma ihtimalinin gündeme gelmesi hastanede büyük heyecan yarattı. Ancak beklenen olmadı ve minik dünyaya gelmekte acele etmedi. Haber yayına hazırlandığı sırada hale dünyaya gelmekte direnen miniğin, bu özel tarihin son anlarına yetişip yetişemeyeceği merak konusu oldu. Ailelerin sevincine ortak olmanın mutluluklarını yaşadıklarını anlatan Fuar Hastanesi Basın-İletişim Sorumlusu Şule Akan, özel doğum tarihleri sırasında bebeklerin büyük ilgi gördüğünü hatırlattı. Akan, “Miniklerin sağlığı ve ailelerin mutluluğu bizim için her şeyden önemli” derken, Kadın Doğum ve Çocuk Servis Sorumlusu Ferah Güray ise, “İnsanlar böyle özel tarihlerde, özel şeyler yapmak isterler. Doğumlarının böyle günlere denk getirmek isterler. Ancak her 2 doğum da hastanemizde sürpriz şekilde oldu. Bebeklere ve ailelerine de sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme