113 milyonluk yatırım bugün netleşecek

Gazeteniz Kocatepe’ye 50’nci Onur Yılı nedeniyle bir ziyarette bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite yatırımlarının bugün yapılacak son bütçe görüşmeleri ile netleşeceğini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Gazeteniz Kocatepe’nin 50’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle nezaket ziyaretinde bulundu. KOCATEPE GAZETECİLİKTE ÖRNEK Kocatepe Gazetesi ailesine 50 yıllık uzun süreçte güzel bir [&hellip]

113 milyonluk yatırım bugün netleşecek

Gazeteniz Kocatepe’ye 50’nci Onur Yılı nedeniyle bir ziyarette bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite yatırımlarının bugün yapılacak son bütçe görüşmeleri ile netleşeceğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Gazeteniz Kocatepe’nin 50’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle nezaket ziyaretinde bulundu.
KOCATEPE GAZETECİLİKTE ÖRNEK
Kocatepe Gazetesi ailesine 50 yıllık uzun süreçte güzel bir gazetecilik örneği vermesi nedeniyle teşekkür eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bir rektör, bir öğretim üyesi, bir akademisyen olarak bu noktada tebrik ve şükranlarını sunduğunu ifade etti. İlkeler bakımından da Kocatepe Gazetesi’nin özelde Afyonkarahisar’da, genelde Türkiye’de olduğu gibi çok az sayıda gazetede bulunan disiplinli, istikrarlı, basın ve yayın ilkelerine azami uyan bir gazete olduğu için ayrıca teşekkür eden Solak; “50. kuruluş yılını dolduran Kocatepe Gazetesi’nin değerli yöneticileri ve Kocatepe ailesine bir nezaket ziyaretinde bulunarak bir şükran ifadesinde bulunmak istedim.” dedi.
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE
BUGÜN İKİNCİ TUR
Bugün itibariyle Kalkınma Bakanlığı’nda bütçe görüşmelerinin ikinci turunun gerçekleştirileceğini anlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, birinci tur bütçe görüşmesi için 2 Ağustos tarihinde Maliye Bakanlığı’na gittiğini hatırlattı. İlk tur görüşmede cari giderleri anlattıklarını kaydeden Rektör Solak; “Cari giderlerimizi anlatarak ihtiyaç duyulan parayı istedik. Cari giderler olarak kastımız maaşlar, özlük hakları ve genel giderlerdir. Bunların stopajı ve sigorta gideri vb. Ama bugünkü bütçe görüşmelerinin ikinci tur toplantısı tamamen yatırımlar üzerine olacak. Hazırladığımız bütçe miktarı 113 milyon TL’dir. Bu bütçeyi kapsayan çok güzel projeler hazırladık. Bir tanesi 250 yataklı Onkoloji ve Hemotoloji Hastanesi’dir. Bu proje yörede ayrıca bir çığır açacak. Basın mensuplarının takip ettiği üzere Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi’nde artık herkes Afyon’u örnek gösteriyor. Önceki gün bütçe görüşmeleri için Ankara’daydım. En az üç hasta için burası ile irtibata geçtim. Dört ay sonrasına gün verdiler. Konforlu, güzel hizmet sunulan beş yıldızlı otel ayarında bir hastane. İçinde yok yok.” diye konuştu.
BÜTÇE MÜCADELESİNDE SON HAMLE
En önemli projelerden bir tanesinin Onkoloji ve Hemotoloji Hastanesi olduğunun altını çizen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bu projenin gerçekleşmesi ve biraz daha büyümesini istediğini söyledi. AKÜ bünyesinde iki hastane olduğunu belirten Solak; “İki hastanemizden bir tanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin ana binası, diğeri ise yıllara sari parça parça hazırladığımız A bloktur. Bizim amacımız Onkoloji Hastanesi ile beraber A bloktaki bütün hizmetleri yeni hastaneye alıp hizmetlerin tümünü aynı kaliteye çıkarmak. Eski hali ile C bloğa gelen bir hasta A bloğa gitmek istemiyor. Bu nedenle bugünkü bütçe görüşmelerinde isteyeceğimiz yeniliklerden bir tanesi A bloktaki hizmetleri de yeni yapacağımız E bloğa alınmasının mücadelesini vereceğiz. İkincisi Eğitim Fakültesi’nin binası, Teknoloji Fakültesinin binaları, Mandacılık Tesislerinden sonra bir hamle daha yaparak 4 bin metrekarelik kanatlılara yönelik tamamen eğitim verilecek tavuk üreticilerini, çiftlik sahiplerini eğitim, öğretim ve yeteneklerin kazınımına yönelik bir merkez daha kuracağız. KÜHAM bir tarafta batı kısımda kanatlıların projesi de diğer tarafta olacak. Tesis üreterek kendimizi kanıtlamamız gerektiğini anladım. Tesis üretip halka mal edeceğiz. yaklaşık 3,5 trilyon liralık projenin geçmesini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
YATIRIMLARIN KADERİ
BUGÜN BELİRLENECEK
Dinar ilçesine bir bina yapılacağını, Sandıklı ilçesindeki işin bittiğini, Bolvadin ilçesinin önümüzdeki sene biteceğini anlatan Solak şöyle konuştu: “İlçeleri de bu yapının içerisine toparlamak istiyoruz. Birde Afyon Meslek Yüksek Okulu Ali Çetinkaya diğer adıyla artık Sağlık Yerleşkesi arkasında dar bir alanda kaldı. Alanı dar ama öğrenci sayısı 4 bin 860’dır. Onu merkez yerleşkesi dediğimiz ANS’ye yeni camimiz ile futbol sahası yanındaki derin alana taşımak istiyoruz. Amacımız öğrencilerimizin derslerden geriye kalan zamanlarında OSB’ye gidip orada uygulama yapmalarını sağlamak. Sözünü ettiğim öğrencilerin yarısı teknik. Ara eleman ihtiyacını da karşılamış olacağız. Firmalara çırak desteği verilecek. Bu projelerimizin maddi desteğini alma, bütçeye koydurma gayreti bugün vereceğimiz mücadele ile şekillenecek.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme