112 İstasyonlarının ulaşamadığı yer yok

Sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yapan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, her kademedeki sağlık çalışanı ile özverili hizmetlerin sunulduğnu söyledi. Yemenici, 112 istasyonlarının ulaşamadığı hiçbir yer olmadığını vurguladı Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İGM üyelerine Sağlık Müdürlüğü’nün 2013 yılı içerisinde gerçekleştirdiği sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini içeren bir sunum yaptı. PERSONELDE GENEL TOPLAM 5684Afyonkarahisar nüfusunun TUİK verilerine göre 2012 [&hellip]

112 İstasyonlarının ulaşamadığı yer yok

Sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yapan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, her kademedeki sağlık çalışanı ile özverili hizmetlerin sunulduğnu söyledi. Yemenici, 112 istasyonlarının ulaşamadığı hiçbir yer olmadığını vurguladı

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İGM üyelerine Sağlık Müdürlüğü’nün 2013 yılı içerisinde gerçekleştirdiği sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini içeren bir sunum yaptı.
PERSONELDE GENEL TOPLAM 5684
Afyonkarahisar nüfusunun TUİK verilerine göre 2012 yılına göre 2013 yılında 4 bin kişi arttığına temas eden Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, ilçeler ve beldeler de nüfus oranının artığını kaydetti. Artan nüfus oranına paralel hizmetin de arttığını söyleyen Dr. Yemenici; “Sağlık Müdürlüğü olarak 443 personel ile biz hizmeti devam ettiriyoruz. Hastanelerde toplam 2 bin 416 personelimiz çalışmaktadır. Uzman hekim oranı yüzde 10’a tekabül etmektedir. Yüzde 45 oranında da diğer personel hizmet etmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün 1093 çalışanı var. Aile hekimi sayımız 227’dir. Pratisyen hekim sayısı Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde bu nedenle fazla gözükmektedir. Ebe hemşire ve diğer personel oranı yüksektir. İlimizin genel personel durumunda Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, özel hastanelerde ve üniversite de çalışan toplam personel sayısı 5 bin 684’dür.” dedi.
220 ECZANE HİZMET VERİYOR
Afyonkarahisar hastanelerinde görev yapan uzman hekim sayısının 258 olduğunu kaydeden Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, bu tablonun Sağlık Bakanlığına ait olduğunu söyledi. Aktif çalışan pratisyen hekim sayısıınn 297 olduğunu ifade eden Dr. Yemenici; “En çok ebe hemşire sayısı Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışmaktadır. İl genelinde yüz tane Aile Sağlığı Merkezi var. Sağlık evi sayısı 79, Toplum Sağlığı Merkezi sayısı 18 olurken 7 adet İlçe Entegre Hastanesi bulunmaktadır. Dokuz tane devlet, bir tane dal hastanesi var. Bir tane Ağız Diş Sağlığı Merkezimiz var. Bir tane Tıp Fakültemiz, 4 adet muayenehanemiz var. Üç poliklinik, 5 tıp merkezi, üç adette özel hastane hizmet vermektedir. Toplam eczane sayısı 220 var. Mobil eczane uygulamamız var. Aile hekimlerinin gittikleri yerlere eczacılar gidiyorlar. Yazılan reçeteler vatandaşlara ulaştırılıyor. İlin tamamında olmasa da çoğu ilçede sistem bu şekilde işliyor.” diye konuştu.
BU YIL PALETLİ
AMBULANS KULLANILMADI
112 Hizmetlerinin gelişerek devam ettiğini aktaran Dr. Necip Yemenici, toplam 30 adet 112 İstasyonunun bulunduğunu ifade etti. 59 Adet aktif 112’de çalışan faal ambulans olduğundan söz eden Dr. Yemenici; “Kırsal alana yüzde yüz ulaşımı sağlıyoruz. 112 Hizmetinin gitmediği hiçbir yer yok. İlk 10 dakika da yüzde 94 vakalara, ilk 30 dakika da yüzde 94 vakaya ulaşıyoruz. Birde UMKE dediğimiz acil durumlarda görev yapan 118 arkadaşımız var. Helikopter ambulans hizmeti de veriyoruz. Gereken yere helikopter, paletli, motorsikletli, çok taşıyıcı ambulanslar kullanılıyor. Bu yıl kar olmadığı için paletli ambulans kullanamadık. Beş tane paletli ambulansımız var. Yaz döneminde paletlerini çıkararak kullanıyoruz. Bunlar 4×4 araçlar. Obez hastalara hizmet veren obez ambulansımız var. Aynı zamanda yoğun bakım hastalarını da bununla taşıyoruz. Yılda üç kez lazım oluyor.” şeklinde konuştu.
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme