112 Acil serviste işler yolunda

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112 Acil Servis hizmetleri hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirmede bulundu.AKTİF İSTASYON SAYISI 33Sağlık Müdürü Necip Yemenici, toplam 37 adet, 112 istasyonu bulunduğunu söyledi. Daha önceki bilgilendirmelerde bu sayının 27 olup sonrasında 30'a yükseldiğini belirten Dr. Yemenici '112 İstasyon sayısı bir ara 34'e ulaştı. Son olarak hastanelerin içinde olan istasyonları [&hellip]

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112 Acil Servis hizmetleri hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirmede bulundu.
AKTİF İSTASYON SAYISI 33
Sağlık Müdürü Necip Yemenici, toplam 37 adet, 112 istasyonu bulunduğunu söyledi. Daha önceki bilgilendirmelerde bu sayının 27 olup sonrasında 30’a yükseldiğini belirten Dr. Yemenici; “112 İstasyon sayısı bir ara 34’e ulaştı. Son olarak hastanelerin içinde olan istasyonları direk kendimize bağlayarak istasyon sayımızı 37’e çıkardık. Fakat 37 istasyonun tümü şu anda aktif olarak çalışmıyor. Bazıları kağıt üzerinde. Mesela merkezde 7 nolu diye bir istasyonumuz var. Onu açamadık çünkü fiziki mekan yoktu. Merkeze bağlı Anıtkaya köyünde kağıt üzerinde bir istasyonumuz var. Onu da bina olmadığından açamadık. Sinanpaşa ilçemizin Düzağaç beldesinde kağıt üzerinde bir istasyonumuz var açamadık. Bir de Akharım da bir istasyonumuz var. Faal olmayan dört tane istasyonumuzun dışında aktif olarak toplam 33 istasyonumuz faal durumda. Önümüzde ki dönemlerde hem mevcut istasyonların durumlarını daha iyileştirerek hem de yeni yatırımlarla bu sayıyı 37 yapacağız” dedi.
KRİTİK NOKTALARA İSTASYON
112 Acil Servis İstasyonları ile ilgili yatırımların 2018 yılına kadar bitirilmesi gerektiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, yatırımların hepsinin tamamlanması ile 37 adet aktif istasyonun hizmette olacağını ifade etti. Sözünü ettiği istasyonların açılmasıyla ana arterlerde istasyonsuz bölgenin kalmamış olacağını belirten Dr. Yemenici; “İzmir yolu ana bir arter. Bu yol üzerinde bulunan Düzağaç beldesinde istasyon açılması önemli. Akharım da ana bir arter. Orada istasyonu açmamız halinde ana arterde bir istasyonumuz olacak. Anıtkaya  köyüne istasyon açmamız halinde Kütahya karayolu üzerinde aktif bir istasyonumuz olacak. Burası da ana arterlerden biridir. Buralarda olan trafik kazalarında merkezden erişimde bazen dakika olarak sıkıntı çekiyoruz” diye konuştu.
AMBULANSLAR YENİ VE DİNAMİK
Afyonkarahisar’ın 112 istasyonu envanteri bakımından çok iyi durumda olduğunu kaydeden Dr. Necip Yemenici sözlerine şöyle devam etti: “Şu an itibariyle 2008 itibariyle hiçbir ambulansımız yok. Bu durumda ki ambulanslarımızı Bakanlığımızın onayı ile cenaze aracı olarak kullanılması için  Belediyelere verdik. Şu anda İl Özel İdaremizin aldığı ile birlikte envanterimize 16 tane yeni ambulans kazandırıldı. Yaş ortalamamız gittikçe yükseliyor. Ambulanslarımızı yeni ve her zaman dinamik tutmak zorundayız. Bu anlayışla çalışıyoruz. Çok şükür şu an için bir sıkıntımız yok. Ulaşamadığımız bir vaka ya da gecikme gibi bir nedenle yaşadığımız olumsuz bir vaka yok” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme