• Haberler
  • Genel
  • 112 Acil kar-kış dinlemiyor – Kocatepe Gazetesi

112 Acil kar-kış dinlemiyor – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 112 Acil Hizmetleri Komuta Merkezine bağlı olarak hizmet veren çalışanlar ve ambulansların kötü hava şartlarına rağmen hastalarının nakillerini sorunsuz şekilde gerçekleştirdiğini söyledi “Süratle müdahale edildi� Acil ekiplerinin tüm olumsuz şartlara rağmen çalışmalarını eksiksiz olarak sürdürdüğünü kaydeden İl Sağlık Müdürü Necip Yemenci: “ilimizde Cuma günü başlayan kar yağışı ve soğuk hava [&hellip]

112 Acil kar-kış dinlemiyor

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 112 Acil Hizmetleri Komuta Merkezine bağlı olarak hizmet veren çalışanlar ve ambulansların kötü hava şartlarına rağmen hastalarının nakillerini sorunsuz şekilde gerçekleştirdiğini söyledi

“Süratle müdahale edildi”
112 Acil ekiplerinin tüm olumsuz şartlara rağmen çalışmalarını eksiksiz olarak sürdürdüğünü kaydeden İl Sağlık Müdürü Necip Yemenci: “ilimizde Cuma günü başlayan kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürürken 112 Acil Hizmeti veren ekipler tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonu Antalya- Afyonkarahisar, Ankara – Afyonkarahisar ve İzmir- Afyonkarahisar karayollarında kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazalarına süratle müdahale eden 112 çalışanları yaralananları güvenli ve hızlı şekilde hastanelere sevkini gerçekleştirdi” dedi.
“Ekipler canla başla çalışıyor”
Kötü hava şartlarında 112 Servisinin iş yükünün artmasının yanında stresli ve zorlu bir çalışma sergilediklerini vurgulayan Yemenici: “Dr. Yemenici: “Kar yağışı ve buzlanma yaşanan günlerde 112 Komuta Merkezine gelen çağrılar artıyor. Artması önemli değil. Vatandaşımız kapanan yollardan dolayı bizden yardım istiyorlar. Ekiplerimiz her türlü olumsuzluğa rağmen canla başla çalışıyorlar. Özellikle bugün Emirdağ İlçesine bağlı Yeniköy’den gelen çağrı üzerine harekete geçen ekiplerimiz toplam 4, 5 saatte hastayı Emirdağ Devlet Hastanesine ulaştırdılar. Karayollarının kapanması nedeniyle Karayolları İl Müdürlüğü ve Köy Hizmetleri ile ortak bir çalışma gerçekleştirildi. Yol açma çalışmalarını gerçekleştiren iş makinelerini takip eden 112 Acil Ambulansı ile 61 yaşındaki böbrek yetmezliği olan Ö.Keskin Emirdağ Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesine transferini gerçekleştirdi” dedi.
Kınık Köyünde yaşayan 64 yaşındaki M. Ertopçu isimli vatandaşın beyin damarlarındaki tıkanmaya bağlı felç geçirmesi üzerine 112 Komuta Merkezinin karayollarının kapalı olması sebebiyle Haydarlı İlçe Entegre Hastanesi ile irtibata geçtiğini belirten Yemenici, Haydarlı Entegre İlçe Hastanesinde konuşlandırılan UMKE’ye ait ambulans ile hastanın Dinar Devlet Hastanesine naklinin gerçekleştirildini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme