Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

112 Acil Ambulans Sisteminin 25. yılı kutlandı

112 Acil Ambulans Sisteminin 25. yılı kutlandı

112 Acil Ambulans Sisteminin 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Zafer Meydanında tanıtım etkinliği
düzenlendi. Etkinlikte vatandaşlara 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı

 

Etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Dr. Gülsün Ateş Doğan, 112 çalışanları, paramedikler ve paramedik öğrencileri katıldı. Etkinlikte Acil Tıp teknisyeni Hasan Hüseyin Ertunç tarafından hazırlanan hat sanatı eserleri de sergiyle beğeniye sunuldu.
“AFYON 112 HİZMETLERİNDE BAŞARILI BİR İL”
Etkinliğe katılan Vali Mustafa Tutulmaz 112’nin İçişleri Bakanlığı kararıyla acil durumlarda tek numara olduğunu hatırlatarak, “Önceleri Jandarmayı ayrı bir numarayla, Emniyeti ayrı bir numarayla, yangın ihbarını ayrı bir numara ile arıyorduk. Artık tüm bu ihbar numaraları birleşti tek bir numarada, İçişleri Bakanlığına bağlı olarak yürütülen bir hizmete dönüştü. Afyonkarahisar şuanda en başarılı iller içerisindedir bu alanda. Bu başarı hem arkadaşlarımızın gayretleri hem de bu alanda erken başlanmış olması, bir tecrübe oluşması, kurumsal kimliğin oluşmasıyla daha başarılı bir kurum haline geldi. 112 hizmetlerinde artık saniyelerle ölçülür bir şekilde vatandaşımıza hemen ulaşılıyor anında cevap veriliyor ve en yakın sağlık merkezinden ambulanslarımızla veya diğer güvenlik alanlarında güvenlik birimlerimiz anında müracaatçıya ulaşıyor. Bu çağdaş ülkelerin ulaştığı bir seviyedir. Şükür biz Afyonkarahisar olarak bu seviyeye ulaşmış bulunuyoruz.” dedi.
“112’Yİ GEREKSİZ ARAMALARLA  MEŞGUL ETMEYELİM”
112’nin gereksiz aramalarla meşgul edilmemesi hususunda vatandaşları uyaran Vali Tutulmaz, “Geçmiş yıllarda yaşadığımız bir sıkıntı vardı. 112’nin gereksiz aramalarla meşgul edilmesi. Hala gereksiz aramalar var ama geçmiş yıllara göre azaldı. Vatandaşlardan ricamız 112’yi gereksiz aramamalarıdır. Meşgul ettiğiniz kişi acil bir aramaya bakamayabilir ve arayan kişinin canına, malına zarar gelebilir. Tüm vatandaşlarda ricamız 112’yi meşgul etmeyelim. İlimizde hava ambulansı yeniden faaliyetlerine başladı. Vatandaşlarımıza sağlık alanında hizmet vermeye devam ediyoruz.” diye konuştu.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından vatandaşlara 112’yi anlatan çeşitli hediyeler dağıtılarak, bilgilendirmeler yapıldı. 112 Acil Çağrı standında vatandaşlar 112’yi gereksiz meşgul etmemeye yönelik bilgilendirildi. Ayrıca tüm şoförlere “Ambulansa Yol Ver Yaşama Yol Ver” projesi hakkında da farkındalık amaçlı bilgilendirmeler yapıldı.