• Haberler
  • Genel
  • 110 bin TL’yi geri öde tebligatı intihar ettirdi

110 bin TL’yi geri öde tebligatı intihar ettirdi

Sinanpa İlçesi’ne bağlı Kırka Beldesi’nde 7 yıl önce emekli olan eski muhtar Halil Çağlayan’a, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekliliğinin usulsüz olduğuna ilişkin tebligat gönderildi. Tebligatta SGK’nın faiziyle 110 Bin TL’ye ulaşan maaşları geri istemesi üzerine Çağlayan, tabancayla intihar etti Kırka Beldesi’nin eski muhtarı 50 yaşındaki Halil Çağlayan 7 yıl öncesi emekli olarak, maaş almaya başladı. [&hellip]

110 bin TL'yi geri öde tebligatı intihar ettirdi

Sinanpa İlçesi’ne bağlı Kırka Beldesi’nde 7 yıl önce emekli olan eski muhtar Halil Çağlayan’a, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekliliğinin usulsüz olduğuna ilişkin tebligat gönderildi. Tebligatta SGK’nın faiziyle 110 Bin TL’ye ulaşan maaşları geri istemesi üzerine Çağlayan, tabancayla intihar etti

Kırka Beldesi’nin eski muhtarı 50 yaşındaki Halil Çağlayan 7 yıl öncesi emekli olarak, maaş almaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan kısa süre önce evine gelen tebligatla şaşıran Halil Çağlayan’ın emekliliği ve maaş ödemesinde usulsüzlük tespit edildiği belirtildi. Çağlayan’ın emekli maaşının kesildiğini ifade edilen tebligatta Çağlayan’dan yaklaşık 7 yıl boyunca aldığı emekli maaşının da yasal faiziyle birlikte iade edilmesi istendi.
Faiziyle birlikte 110 bin TL’lik geri ödemeyi yapmamak için Afyonkarahisar’a gelerek SGK yetkilileri ile görüşen Halil Çağlayan, görüşme ve başvurularından olumlu bir sonuç alamadı. Afyonkarahisar’da avukatlar ve il yöneticileri ile de görüşmeye çalışan Çağlayan, parayı ödemek zorunda olduğu cevabıyla Kırka’ya döndü. Eve döndüğünden beri kimseyle görüşmeyen Çağlayan, sabah saatlerinde intihar etti. Muhtar olduğu dönemde aldığı beylik tabancasını başına dayayan Çağlayan, tek el ateş etti.
Yakınlarının olayı 112 Hazır acil ve jandarmaya bildirmesiyle ortaya çıkan olayda, Halil Çağlayan’ın cansız bedeni otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Otopsinin ardından memleketi Kırka’da ilkindi namazına müteakip toprağa verilen Çağlayan’ın yakınları, SGK yönetimi ve yetkililerine tepki gösterdi. Konuyla ilgili araştırmanın sürdüğünü belirten Afyonkarahisar SGK İl Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme