• Haberler
  • Genel
  • 11 yılda Afyonkarahisar’a 8,3 milyarlık yatırım

11 yılda Afyonkarahisar’a 8,3 milyarlık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 11 yılda Afyonkarahisar'a 8,3 milyar TL tutarında yatırım ve destek sağladıklarını ifade etti Afyonkarahisar için Bakanlığının ve diğer yatırımcı bakanlıklarının gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 'Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapacağız' dedi.Son 11 yılda Afyonkarahisar'a yapılan sektörel yatırımların Afyonkarahisarlılar için oldukça önemli [&hellip]

11 yılda Afyonkarahisar'a 8,3 milyarlık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 11 yılda Afyonkarahisar’a 8,3 milyar TL tutarında yatırım ve destek sağladıklarını ifade etti

Afyonkarahisar için Bakanlığının ve diğer yatırımcı bakanlıklarının gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Son 11 yılda Afyonkarahisar’a yapılan sektörel yatırımların Afyonkarahisarlılar için oldukça önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar’a yaptığımız kamu yatırımlarının sektörel bazda dağılımı ise; Orman ve Su İşleri, Ulaştırma ve Haberleşme, Eğitim, Sağlık, Adalet, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Şehircilik, TOKİ, Köydes, İlbank, Aile ve Sosyal Politikalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm alanlarını kapsıyor” diye konuştu.
356,5 MİLYON TL TUTARINDA
DEV ENERJİ YATIRIMI
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın son 11 yılda Afyonkarahisar’a 356,5 milyon TL’lik dev bir enerji yatırımı gerçekleştirdiğini ifade etti.
ÇOBANLAR’A MODERN
SULAMA TESİSLERİ
Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Çobanlar Göynük Göleti ve Sulaması’nın kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi. Çobanlar Göynük Göleti ve Sulaması projesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından imzalanırken Çobanlar Göynük Göleti ve Sulaması’nın hizmete açılması ile 180 dekar araziye su temin edileceğini vurgulayan Bakan Eroğlu, bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçilerin aynı topraklarda daha fazla gelir elde edeceklerini ifade etti.
YATIRIMLARLA EMİRDAĞ’IN
ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
Başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklarında çok ciddi yatırımlar yaptığı Emirdağ’ın artık bir şehir görünümüne kavuştuğunu kaydeden Bakan Eroğlu, TOKİ konutlarından, yüksek okullara, öğrenci yurtlarından, atıksu arıtma tesislerine kadar birçok projenin hayata geçtiği Emirdağ’da bundan sonra da yatırımların bütün hızıyla devam edeceğini açıkladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme