101 Metre Lokumla Rekor Kırılacak

Lezzet ve turizm tutkunlarını gastronomi kenti Afyonkarahisar'da bir araya getirecek 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali, 27-29 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi Festival Alanı'nda gerçekleştirilecek.

Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da her yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirilen, sektör adına önemli kazanımların elde edildiği Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’nin bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde, birçok paydaş kurumun katkılarıyla düzenlenecek festival, lezzet, kültür ve eğlenceyi bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak.

101 Metre Lokumla Rekor Kırılacak

AFYON’DA LEZZET ŞÖLENİ YAŞANACAK

“Geleneğin izleri, geleceğin lezzetleri” temasıyla 27-29 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi Festival Alanı’nda gerçekleştirilecek festivalde, Afyonkarahisar’ın geleneksel ve inovatif lezzetleri bir kez daha dünyaya açılacak. Yerli-yabancı şefler, gastronomi profesyonelleri ve ünlü gurmelerin yanı sıra yerel ve ulusal medya temsilcilerinin katılacağı festivalde, tam bir lezzet şöleni yaşanacak.

101 Metre Lokumla Rekor Kırılacak

DÜNYANIN EN UZUN LOKUMU YAPILACAK

Afyonkarahisar ve çeşitli illerden 100’den fazla gastronomik firmanın stant açacağı festivalde, yerel ve uluslararası şefler, yöresel ve inovatif yemekler hazırlayarak katılımcıların beğenisine sunacak. Festival kapsamında bu yıl ilk kez, meşhur Afyon Lokumu için Guinness Rekor denemesi yapılacak. Uzun Çarşı’da gerçekleştirilecek rekor denemesinde, ‘Cumhuriyetimizin 101. Yılı’ nedeniyle tam 101 metre uzunluğunda Afyon Lokumu hazırlanarak ‘Dünyanın En Uzun Lokumu’ kategorisinde Guinness Dünya Rekorlar Kitabına dâhil edilecek.

ÜMİT BESEN VE PAMELA SAHNE ALACAK

Yöresel yemek yarışmaları, workshoplar (yemek atölyeleri), paneller, kültürel etkinlikler, konserler gibi çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak festivale ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek. Arabesk-Fantezi müziği yorumcusu Ümit Besen ile Türk Rock müziği şarkıcısı Pamela, festival alanında düzenlenecek konserle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Daha birçok sürpriz etkinliğe sahne olacak festival, hem Afyonkarahisar’ın gastronomi potansiyelini keşfetmek hem de eğlenmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olacak. Termali, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin yanı sıra 2019 yılında gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dâhil olan Afyonkarahisar, ülkemizin 3, dünyanın ise 54 gastronomi şehrinden biri olarak her yıl artan turizm cazibesiyle dikkat çekiyor. Afyonkarahisar, gastronomi turizmini şehirdeki markalaşma çalışmalarının merkezine alan bir anlayışla termal turizm başta olmak üzere geçmişten süre gelen tüm turizm deneyimlerini gastronomi ile entegre ederek hem yerel hem de ulusal bir kalkınma adına önemli adımlar atmayı hedefliyor.
 

Bakmadan Geçme