• Haberler
  • Genel
  • 100'üncü yıla özel şiir yarışması düzenlenecek

100'üncü yıla özel şiir yarışması düzenlenecek

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan 'Ahde Vefa Uluslararası Şiir Yarışmasında birinci olana 5 bin TL, ikinci olana 3 bin TL, üçüncü olana 2 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 3 şaire de 1000'er TL'lik mansiyon ödülü verilecek   Şiir yarışması için son başvuru tarihinin 10 Mayıs 2022 olduğu bildirildi. Yarışma ile [&hellip]

Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan “Ahde Vefa Uluslararası Şiir Yarışmasında birinci olana 5 bin TL, ikinci olana 3 bin TL, üçüncü olana 2 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 3 şaire de 1000’er TL’lik mansiyon ödülü verilecek

Şiir yarışması için son başvuru tarihinin 10 Mayıs 2022 olduğu bildirildi. Yarışma ile ilgili olarak şu bilgiler aktarıldı:
Yarışmanın Konusu; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz’un 100. Yılında, Uluslararası katılımla Büyük Taarruz Afyonkarahisar Kocatepe’yi şiir diliyle ifade etmek.
Yarışmanın Amacı; Büyük Taarruz Kocatepe’nin Türk Tarihi açısından, Kurtuluş Savaşındaki önemini ve Türk Ordusunun zaferini vurgulamak.
Milli, Manevi Tarihi ve Kültürel değerleri araştırmak. Korumak, sahip çıkmak. Tanıtmak, yaşatmak…
-Tarihine ve Kültürüne duyarlı bir nesil için Büyük Taarruz Kocatepe’de yaşanan süreci sanatsal yaklaşımla, sanat ehli kişilerin vasıtası ile Kocatepe ruhunu yakalamak. Ses getirmek, kamuoyu ile paylaşmak. Gelecek nesillere taşımak, kalıcı eser bırakmak.
-Zaferin kazanıldığı topraklarda Afyonkarahisar, Büyük Taarruz’un 100.Yılını şiirlerle taçlandırarak toplumla bütünleştirmek.
YARIŞMAYA
KATILIM ŞARTLARI
-Büyük Taarruzun 100.Yılına Ahde Vefa ismiyle düzenlenecek olan Uluslararası yarışmaya, 18 yaş ve üstü kişiler katılım sağlayabilecektir.
-Şiirin Teması Büyük Taarruz, Afyonkarahisar Kocatepe olmalıdır.
-Yarışmaya katılacak şiirlerin alıntı, kopya olmaksızın şairin kendi kaleminden çıkmış olmalıdır.
-Yarışmaya sunulan şiirin, daha önce her hangi bir yerde yayınlanmış olması katılıma engel değildir. .
-Her yarışmacı, yarışmaya bir (1) şiirle katılabilecektir.
-Yarışmaya giren şiir sahipleri, yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılacaktır.
ŞİİRLERİN DEĞERLENDİRİLME ÖLÇEĞİ
Şiirin özgünlüğü-Şiirin imge ve çağrışım değeri-Şiirin ahenk değeri-Temanın bütünlüğü-Seçilen sözcüklerin uygunluğu-Türkçenin etkin kullanımı-Şiirin isminin içeriği ile uyumu-Yazım ve imla doğru kullanımı.
-Yarışmaya katılan şiirler, edebiyat dünyamızda kullanılan hece kalıplarından her hangi biri ile yazılmış olmalıdır. Serbest şiirler, yarışmaya kabul edilmeyecektir.
-Şiirler bilgisayar ortamında yazılıp, 28 satır şekilde olup “Times New Roman” yazı karakteri ile 12 punto 1,5 satır aralığında olmalıdır.
-Yarışmaya katılan şiirler, Word dosyasına yazılarak sol üst köşesine rumuz yazılacaktır. Dosyada, şairin adı yer almamalıdır.
-Word dosyası ile gönderilmeyen şiirler, kabul edilmeyecektir.
-Başvuru mail adresinde, şairin adı soyadı-adresi-doğum tarihi-kısa öz geçmişi ve telefon numarası yer almalıdır.
-Yarışmaya gönderilen şiirlerin şartnamenin maddelerine aykırılığı tespit edildiği takdirde, ön elemede yarışma dışı bırakılacaktır.
-Yarışmaya son katılım tarihi olan 10 Mayıs 2022 Pazar Günü, saat.23.59’a kadar [email protected] adresine şiir ve bilgiler gönderilecektir.
-Belirtilen tarihten sonra gelen başvurular, kabul edilmeyecektir.
-Yarışma sonunda, jüri üyelerinin vermiş olduğu puanlara itiraz edilemez ve puanlar değiştirilemez.
-Yarışma sonuçları 1 Haziran 2022 Çarşamba günü, saat.17.30’dan sonra, Afyonkarahisar Valiliği-Afyonkarahisar Belediyesi-Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdürlüğü web sitelerinden duyurulacaktır.
-Jüri heyeti tarafından ödül almaya hak kazanan altı (6) şiirle birlikte, en fazla ilk yüzon’a (110) giren şiirler “Büyük Taarruz’un 100. Yılına Ahde Vefa” isimli şiir kitabında yayımlanacak ve eser sahiplerine kargo ile gönderilecektir.
-Dereceye giren ve kitaba girmeyi hak kazanan eser sahipleri, Afyonkarahisar Ahde Vefa Kültür Sanat Derneği tarafından bilgilendirilecektir.
-Yarışmaya katılan her şairimize, Afyonkarahisar Valiliği-Afyonkarahisar Belediyesi-Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdürlüğü-Afyonkarahisar Ahde Vefa Kültür Sanat Derneği-Kent ve İnsan Derneği tarafından katılım belgesi gönderilecektir.
-Basıma giren şiir kitabı, 81 İl Valiliği ve Bakanlıklara gönderilecektir.
-Dereceye giren eser sahipleri’nin bir (1) gecelik konaklama, ulaşım ve yemek giderleri karşılanacaktır.
-16 Haziran 2022 Perşembe günü, saat.20.00’de yapılacak olan
“Büyük Taarruz’un 100. Yılına Ahde Vefa” Özel program ve yarışma ödül töreninde dereceye giren eserlerin jüri heyeti tarafından belirlenen dereceleri o gün açıklanacaktır.
-Türk Tarihinde ve Türk Edebiyat Dünyasında yerini alan “Büyük Taarruz’un 100. Yılına Ahde Vefa” isimli Büyük Taarruz şiirlerinden oluşan kültür yayınımız, programda tanıtılacaktır.
Müracaatlarla ilgili olarak 0-506-5306811 numaralı telefondan bilgi alınabilir.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme