100 bin ton Akaryakıt Afyon'da depolanacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 7'inci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada tehlikeli maddelerin demiryolu ile taşınmasına katkı sağlayacak tesislerin kurulması için uygun alanların tespiti noktasında çalışma yapıldığını bildirildi.GAZLIGÖL CİVARINDAKİBÖLGE ÖNERİLDİBölgeye yıllık en az 100 bin ton demiryolu taşıma garantisi verilerek Akaryakıt-Lpg-Lng-Cng terminallerinin kurulacağını ifade eden TCDD 7'inci Bölge Müdürü Adem Sivri, 'Teknik ekip, modernizasyon, bakım, emlak [&hellip]

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 7’inci Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada tehlikeli maddelerin demiryolu ile taşınmasına katkı sağlayacak tesislerin kurulması için uygun alanların tespiti noktasında çalışma yapıldığını bildirildi.
GAZLIGÖL CİVARINDAKİ
BÖLGE ÖNERİLDİ
Bölgeye yıllık en az 100 bin ton demiryolu taşıma garantisi verilerek Akaryakıt-Lpg-Lng-Cng terminallerinin kurulacağını ifade eden TCDD 7’inci Bölge Müdürü Adem Sivri, “Teknik ekip, modernizasyon, bakım, emlak ve Trafik Müdürlerinin katılımı ile saha çalışması yapılmıştır. TCDD 7. Bölge Müdürlüğüne ait arazide, söz konusu tehlikeli maddelerin depolanmasına uygun ve meskûn mahalden uzak şekilde, Afyonkarahisar-Gazlıgöl demiryolu hattında Afyonkarahisar-Gazlıgöl karayolu Bozhüyük Köyü ayrımı karşısındaki bölgede hattın sağ ve solunda uygun alanlar olduğu tespit edilmiş ve önerilmiştir.” dedi.
ÖNERİ KABUL EDİLDİ
Önerinin kabul edildiğini ve akaryakıtın Afyonkarahisar’ da depolanıp çevre illere nakledilmesi işlemlerinin bu bölgeden gerçekleşeceği kaydeden Sivri, “Önerinin kabul görmesi sonrasında Akaryakıt-Lpg-Lng-Cng terminalleri kurulması, rafinerilerden demiryolu ile taşınan akaryakıt ürünlerinin depolanması ve çevre illere dağıtımının yapılması bu merkezden yapılacaktır. Bu merkez tehlikeli maddelerin daha güvenli çevre dostu olan demiryolu ile taşınmasına katkı sağlayacaktır. Yatırım sayesinde karayollarındaki tanker trafiğinin indirgenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, petrollerin nakliyesinde kullanılan yakıttan da tasarruf edilmesi bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme