100 ayrı noktaya geri dönüşüm kumbarası yerleştirildi
Kaynağında ayrıştırma çalışmalarına büyük bir hassasiyet ile devam eden Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tekstil atıklarını diğer atıklardan ayrı toplayabilmek için özel bir firma ile protokol imzaladı.2 AYDA 9,5 TON ATIK TEKSTİL TOPLANDIToplanan atık tekstillerin kullanılabilir durumda olanları ayrıştırılarak ihtiyaç sahiplerine verilecek, kullanılamayacak durumda olanlar ise geri dönüşüme gönderilerek ürünlerin iplik, elyaf ve ısı yalıtım gibi [&hellip]
Kaynağında ayrıştırma çalışmalarına büyük bir hassasiyet ile devam eden Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tekstil atıklarını diğer atıklardan ayrı toplayabilmek için özel bir firma ile protokol imzaladı.
2 AYDA 9,5 TON ATIK
TEKSTİL TOPLANDI
Toplanan atık tekstillerin kullanılabilir durumda olanları ayrıştırılarak ihtiyaç sahiplerine verilecek, kullanılamayacak durumda olanlar ise geri dönüşüme gönderilerek ürünlerin iplik, elyaf ve ısı yalıtım gibi ara ürünlerin yapımında kullanılması sağlanacak. 31 mahallenin 100 ayrı noktasına ve bazı okullara yerleştirilen geri dönüşüm kumbaralarından iki ayda 9,5 ton civarında atık tekstil toplandı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban düzenlediği tanıtım toplantısında projeye Afyonkarahisarlılar’ın büyük destek olduğunu ifade ederek toplanan tekstil atıklarının ham madde olarak kullanılabileceği gibi aynı zamanda kullanılabilecek durumda olanların ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.
KULLANILABİLİR ÜRÜNLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK
Evlerde kullanılamayan veya fazlalık olarak görünen tekstil ürünlerinin kaynağında ayrıştırılarak iplik, elyaf ve ısı yalıtım gibi ara ürünlerin yapımında kullanılması sağlanacağına dikkat çeken Başkan Çoban; Türkiye’de Belediyeler olsun ve diğer kurumlar olsun dönüşümle ilgili çalışmalar yaptılar. Ama bu dönüşümler cam eşya, kâğıt, plastik ve metal gibi geri dönüşüme tabi tutuldu. Tekstil ise gündeme yeni gelen bir konu. Trend Tekstil ile 2 ay önce bir anlaşma imzaladık. Firma yetkilileri 31 mahallemizin 100 ayrı noktasında ve bazı okullara geri dönüşüm kumbaralarını yerleştirdi. Vatandaşlarımız buraya kullanmadığı giysileri atabilecek. 2 ayda 9,5 ton civarında atık tekstil toplandı. Buraya vatandaşımızın attığı tekstil ürünlerini firma yetkilileri içerisinde temiz ve kullanılabilir olanları ayıracak. Onları temizleyip, ütüleyip, paketleyip insanlarımızın kullanımına sunacağız. Ama büyük bir oranı geri dönüşüme tabii tutulacak. Kullanılabilir tekstil ürünleri ihtiyaç sahiplerine, kullanılamayan ürünler ise iplik, elyaf, kumaş parçası ve yalıtım malzemesi yapılabiliyor. Her konuda hassasiyet gösteren Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin, kullanmadığı giysileri de geri dönüşüm kumbaralarına atmasını tavsiye ediyorum” dedi.
TEMİZLENİP, ÜTÜLENİP
PAKETLENİYOR…
Trend Tekstim Firma yetkilisi Mehmet Aslan ise Afyonkarahisar Belediyesi ile işbirliği yaparak güzel bir projeye imza attıklarını söyledi. İki ayda 10 tona yakın atık tekstil ürünlerinin toplandığını kaydeden Aslan, topladığımız ürünler arasında kullanılabilir olanları ayrıştırıyoruz. Kullanılamayanları geri dönüşüme yani kaynağına geri kazandırıyoruz. Kullanılabilir olanları da ütületip, paketledikten sonra ihtiyaç sahiplerine iade ediyoruz. Kullanılamayan kıyafetler, iplik, elyaf, kumaş parçası ve yalıtım malzemesi yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.