10 yılda 952 milyon liralık DSİ yatırımı

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar'a 2003 yılından bu yana 952 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar'ın DSİ yatırımlarından ciddi anlamda yararlandığını söyledi. Özkaldı, 2003 yılından bu yana Afyonkarahisar'da önemli projelere imza attıklarını, yatırımların bundan sonra da devam edeceğini kaydetti. Özkaldı, şöyle konuştu:'2003 yılının başından itibaren klasik sistemleri [&hellip]

10 yılda 952 milyon liralık DSİ yatırımı

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar’a 2003 yılından bu yana 952 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar’ın DSİ yatırımlarından ciddi anlamda yararlandığını söyledi. Özkaldı, 2003 yılından bu yana Afyonkarahisar’da önemli projelere imza attıklarını, yatırımların bundan sonra da devam edeceğini kaydetti. Özkaldı, şöyle konuştu:
“2003 yılının başından itibaren klasik sistemleri bırakıp modern sistemlere geçtik. Bu da bu projenin önemli bir parçası. 2 milyon 934 bin lira yıllık net gelir artışı sağlanacaktır. Eskiden kayıplar çok fazlaydı. Yeni model sistemlerle su tasarrufu da sağlanacak. 2003 yılından bu tarafa Afyonkarahisar’a DSİ olarak 952 milyon 868 bin lira yatırım yaptık.”
TARIM ALANLARI
TAŞKINDAN KORUNUYOR
Afyonkarahisar genelinde suyun verimli kullanılması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Özkaldı, “206 bin 230 dekar tarım alanı sulaması yaptık. Afyonkarahisar il merkezi ve muhtelif ilçe ve beldelere yılda toplam 16 milyon 325 bin metreküp içme suyu temin edildi. Bu bölgede 109 adet taşkın koruma tesisi tamamladık. Bu tesislerle Afyonkarahisar’da tarım alanlarını taşkınlardan korumuş olduk. 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında 72 gölet yapıyoruz” diye konuştu.
KEMERKAYA GÜZEL BİR YATIRIM
Kemerkaya Göleti ve Sulama Tesisi’ni de anlatan Akif Özkaldı, “Geçen sene Nisan ayında Yedikapı Barajımızın temelini atmıştık. Bu Kemerkaya göletimiz de 2 kilometre uzaklıkta. Bu barajımız, Bolvadin ilçesi sınırları içinde yer alan Kemerkaya Beldesi’nde Yedikapıs Deresi üzerinde yer almaktadır. Göletimizin depolama hacmi, 1,89 milyon metreküptür. Temelden yüksekliği 41 metredir. Proje tamamlandığında 4 bin 340 dekar tarım alanı modern sulama sahasına kavuşmuş olacak” dedi.

Bakmadan Geçme