10 yılda 4 milyar liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın 10 yılda büyük hizmetler aldığını belirtti. Eroğlu, 2003'ten 2012 yılı sonuna kadar Afyonkarahisar'a toplam 4 milyar liralık yatırım yapıldığını vurguladı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Afyonkarahisar'da önemli yatırımlara imza attığını belirtti. Eroğlu, 10 yılın bir dökümünü ortaya koyarak 'Afyonkarahisar’ımıza 2003 [&hellip]

10 yılda 4 milyar liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın 10 yılda büyük hizmetler aldığını belirtti. Eroğlu, 2003’ten 2012 yılı sonuna kadar Afyonkarahisar’a toplam 4 milyar liralık yatırım yapıldığını vurguladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Afyonkarahisar’da önemli yatırımlara imza attığını belirtti. Eroğlu, 10 yılın bir dökümünü ortaya koyarak “Afyonkarahisar’ımıza 2003 yılından bugüne sağlık, eğitim, ulaştırma, tarım ve Bakanlığımız olmak üzere toplam 4 milyar 82 milyon 565 bin lira yatırım yaptık.
Bakanlık olarak Afyonkarahisar’ımıza 2003-2012 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 604 milyon 35 bin yatırım yaptık” dedi.
İÇME SULARI KALİTELİ HÂLE GELDİ
Afyonkarahisar’ın her alanda gelişmekte olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 28 adet sulama tesisiyle 179 bin 120 dekar zirai arazi sulanmıştır. Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından yapılan 125 adet YAS sulama projesiyle 216 bin 128 dekar arazi sulamaya açılmıştır.Böylece son 10 yılda toplam 395 bin 248 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Tamamladığımız tesislerle Afyonkarahisar il merkezi ile muhtelif ilçe ve beldelere yılda toplam 16 milyon 325 bin metreküp içmesuyu temin ettik.Ayrıca 4 ilçe ve 11 kasabanın Arsenik Arıtma Tesisleri’ni tamamlayarak içmesularını kaliteli hale getirdik” diye konuştu.
ARAZİLER, TAŞKINLARDAN KORUNUYOR
Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak taşkın koruma tesislerine de önem verdiklerine dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Tamamladığımız 100 adet taşkın koruma tesisi ile 7 ilçe, 33 belde, 54 köy, 1 mahalle, 442 bin 710 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. 20 adet taşkın koruma tesisinin yapımı hızla devam ediyor. Bakanlık olarak ilimizde bütün yeraltı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon TL ödenek ayırdık
Bu tesisler için her ilçeye önemli miktarda yeraltı sulama sistemleri yapılmaktadır. Özel idaremiz tarafından yağmurlama sistemlerinde yüzde 50, damlama sisteminde yüzde 60’ı hibe olarak verilmektedir” ifadelerini kullandı.
ÇEVRE YATIRIMLARI DA YAPILDI
GÖL-SU adında bir projeyi de başlattıklarını hatırlatan Eroğlu, bu proje kapsamında 60 tesisle 180 bin dekara yakın tarım arazisinin suya kavuşacağının altını çizdi. Afyonkarahisar’ın çevre yatırımları bakımından da şanslı bir il olduğunu vurgulayan Eroğlu, “600 bin kişiye hizmet veren katı atık düzenli depolama tesisi 2009 yılında hizmete açılmıştır. Afyonkarahisar’ımızın ilçe ve beldelerinde kullanılmak üzere 30 adet çöp kamyonu hibe ettik.
Afyonkarahisar’a doğalgaz getirdik. Doğalgaz kullanım oranı yüzde 70’i geçti.
Toplam abone sayısı 21 bin 589’a ulaştı.Afyonkarahisar Merkez, Bolvadin, Çay ve Dinar ilçelerimiz doğalgaza kavuştu. Diğer ilçelerimiz için etüt ve proje çalışmaları devam ediyor” dedi.
AFYON, “YEŞİLHİSAR” OLDU
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormancılık ve ağaçlandırma çalışmalarının da en üst düzeyde yapıldığının altını çizdi. Özverili çalışmalarla Afyonkarahisar’ın adeta Afyonyeşilhisar hâline geldiğini kaydeden Eroğlu, “İlimiz topraklarının yüzde 14,2’si ormanlarla kaplı iken, bu oranı yüzde 22’ye çıkardık. 2003 yılında 2 milyon 69 bin 380 dekar olan orman varlığımızı, 2011 yılı sonunda 2 milyon 971 bin 570 dekara çıkardık.
2011 yılında 138 bin 850 dekar alanı ağaçlandırdık ve 16 milyon adet fidan diktik.
Afyonkarahisar’da 2008-2011 yılları arasını kapsayan 4 yıllık süreçte 345 km karayolunu ağaçlandırdık ve 235.261 adet boylu fidan diktik. Otoyollarda ve karayollarında gürültü kirliliğinin önüne geçmek maksadıyla geliştirilen Sessiz Yollar Projesi için Afyonkarahisar’ımız pilot il seçildi. Proje ilk kez ilimizde hayata geçirilecektir” dedi.
TIBBİ AROMATİK MERKEZ KURULUYOR
Afyonkarahisar genelinde 10 adet Şehir Ormanı kurduklarını hatırlatan Eroğlu, güzel bir çevre için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Eroğlu, şöyle devam etti:
“Vatandaşların rahat bir nefes alması için il genelinde toplam 10 adet Şehir Ormanı kurduk. Bunlardan Zafer Ormanı Türkiye’nin en büyük şehir ormanıdır.84 adet Şehitler Ormanı, 7 adet Bal Ormanı kurduk. Tıbbi Bitkiler Tanıtım ve Uygulama Merkezi’nin temelini 5 Ekim 2012 tarihinde attık. 2013 yılı sonu itibariyle tamamlayacağız. 26 Ağustos hatırasına Afyonkarahisar’a 26 Ağustos Tabiat Parkı’nı kazandırdık. 11 Temmuz 2011 tarihinde Okturdere Tabiat Parkı’nı ilan ettik.”
GÖZLEM İSTASYONLARI KURULDU
Afyonkarahisar’ın 10 leylakla donatacaklarını anımsatan Bakan Eroğlu, 10 yıllık süreçte vilayet genelinde 16 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulduğunu söyledi. Eroğlu, “2008 yılında Afyonkarahisar Havaalanına Otomatik Meteorolojik Bilgi Ölçüm ve Raporlama Sistemi kurulmuştur” dedi. (Kocatepe)

Bakanlıklar, hizmet için adeta yarıştı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendi bakanlığının yanı sıra diğer tüm
bakanlıkların da Afyonkarahisar’ın çehresini değiştirecek yatırımlar yaptığına dikkat çekti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 10 yılı değerlendirdiği açıklamasında diğer bakanlıkların da yatırımının ciddi boyutlarda olduğunu bildirdi. Eroğlu, “Sağlık tesisleri için 9 yılda 204 milyon TL yatırım yaptık. Toplam 28 adet sağlık tesisini hizmete açtık.
Afyonkarahisar’a 70 milyon 269 bin TL yatırım yapılmıştır.15 anaokulu, 82 ilköğretim okulu ve 17 adet lise hizmete açıldı.Afyonkarahisar ilinde 18 milyon 131 bin 266 adet ücretsiz ders kitabı dağıtılmıştır. 12 bin 523 adet bilgisayar gönderilmiştir.Toplam 626 adet okula ADSL bağlantısı yapılmıştır. Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okulu olmak üzere toplam 11 birim hizmete açılmıştır” dedi.
689 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEK
Tarım ve hayvancılık alanında da çok atılım yapıldığına dikkat çeken Eroğlu, “Afyonkarahisar’a 2003-2012 yılları arasında toplam 689 milyon TL tarımsal destek verdik.
Tarımsal kredi faizlerini düşürdük, birçok çiftçimizin borçlarını sildik. Afyonkarahisar’ı seranın başkenti yapıyoruz” diye konuştu.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI HİZMETİ KATLADI
Bakan Eroğlu’nun üzerinde durduğu bir başka alan da ulaştırma oldu. Eroğlu, ulaştırma alanındaki yatırımlar hakkında şöyle konuştu:
“Ulaştırma Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar iline 2003’ten günümüze toplam 1 milyar 729 milyon 27 bin lira yatırım yapılmıştır. 2002 yılına kadar 56 kilometre bölünmüş yol yapılmış iken, 2003’ten günümüze 408 kilometre bölünmüş yol yapılmıştır.Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren projesi ile Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar-Ankara arası 1 saat 15 dakikaya inecektir. Etüt proje ve mühendislik hizmetleri işi tamamlanmıştır.Ankara (Polatlı) – Afyonkarahisar arası altyapı yapım inşaatının ihalesi tamamlanarak 12 Haziran 2012 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır.
Uluslaraarası Zafer Havaalanının inşaatı tamamlanmış olup, 25 Kasım 2012 tarihinde hizmete açılacaktır. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet edecek havaalanı ülkemizin 4. büyük havaalanı olacaktır.”
KÜLTÜR VE SPORDA DA ATILIM
Afyonkarahisar’ın gelişmesinin bir yönünün de kültür, turizm ve sporla besleneceğinin altını çizen Bakan Eroğlu, “24 Aralık 2011’de temelini attığımız, 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Afyonkarahisar Kültür Müzesi sayesinde bölgemizde bulunan tarihi, arkeolojik, tabii ve etnografik değerlerin geçmişten geleceğe aktarılması sağlanacak.
7 Ekim 2011’de Türkiye’nin en büyük spor merkezinin temelini attık. Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal edilecek tesisin inşaatı devam etmektedir.
Yıllardır bitirilemeyen Afyonkarahisar Kültür Merkezi 2011 yılında tamamlanarak halkımızın hizmetine açılmıştır” dedi. Eroğlu, Toplu Konut İdaresi’nin de Afyonkarahisar’a 596 milyon liralık yatırım yaptığını sözlerine ekledi. (Kocatepe)

“50 muhteşem tesisi, Başbakanımız’la açacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yatırımları kamuoyuyla paylaşmasının yanı sıra 2013 tebriki de yayınladı. Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisarımızı güzel yarınlara kavuşturmak istiyoruz” dedi. Eroğlu, Afyonkarahisar’da 2013 yılında yapılacak toplu açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağını belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tüm Afyonkarahisarlıların yeni yılını kutladı. Bakan Eroğlu, yatırımların Afyonkarahisar’ın ufkunu açacağını belirterek “10 yılda yapılan yatırımlarla şahlanan Afyonkarahisar’ımız, önümüzdeki dönem çok daha fazla büyüyecek. Afyonkarahisar’ımızı Ege’nin değil, Türkiye’nin yıldızı yapacağız.
Biz Afyonkarahisar sevdalısıyız, biz hizmet sevdalısıyız. Her yerde ve her zaman ifade ettiğim gibi Afyonkarahisar’ımızda hiç bir ilçemizi, hiç bir beldemizi, hiçbir köyümüzü ayırt etmeden 690 bin hemşehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Bu hizmet aşkının arkasında Afyonkarahisar sevdası vardır, milletimizi mutlu etmenin azmi vardır” dedi.
DESTAN YAZILDI
Hizmet konusunda destan yazdıklarını aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’a yaptığımız hizmetlerle adeta destan yazdık. Daha güzel Afyonkarahisar için eğitimden sağlığa, alt yapıdan ulaşıma, kültür sanattan çevreye, ormanlardan barajlara ve sulamalarına kadar rekor yatırımları ve yeni tesisleri Afyonkarahisar’ımıza kazandırdık.
Eşitlik ve adalet temelinde adım adım Afyonkarahisar ilimizi ilçelerimiz ve beldelerimiz ile imar ediyor, cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü hedefi olan 2023 büyük vizyonuna hazırlıyoruz. Afyonkarahisar’ımızda da tamamladığımız 50 muhteşem tesisi de 2013 yılında Başbakanımızla birlikte açarak kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.
Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezi olan Afyonkarahisar, havalimanının katkılarıyla ekonomik olarak çok daha büyük bir canlılığa kavuşacaktır. Afyonkarahisar’ımızı daha güzel yarınlarına kavuşturmak için çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz.Her şey Afyonkarahisar için.” (Kocatepe)

85 müjdenin
64’ü tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefet tarafından çok eleştirilen “müjde” konusuna da açıklık getirdi. Eroğlu, “Söz verdik, sözümüzü tuttuk. Afyonkarahisar’a verdiğimiz toplam 85 müjdenin 64 adedini tamamladık. Diğerlerinin yapımı ise hızla devam ediyor” dedi.

Bakmadan Geçme